Gravid uke 23

Babyen er på størrelse med en grapefrukt
28 cm lang og 500 gram

Baby:

Jeg ser veldig godt selv at magen vokser nesten større for hver dag. Typisk at etter 3 dager har den poppet mye mer ut enn tidligere. Smaksløkene på tungen til fosteret har utviklet seg og kan kjenne berøring på magen. Hormonene lager insulin og pigmentet begynner å utvikle seg, men huden er fortsatt veldig tynn.

Det er utrolig at jeg er i den siste uken i den 5. graviditets-måneden. Når jeg er aktiv, føler jeg ikke babyen så mye, fordi jeg er opptatt med noe, men når jeg slapper av kjenner jeg spark med en gang. Jeg føler fortsatte samme syklus på når fosteret er aktiv og ikke, så jeg er nyskjerrig på om dette kommer til å følge helt frem til fødselen.

Hvordan har jeg det:

Jeg føler meg fantastisk og kjenner virkelig at magen er kommet for å bli. Uansett hva jeg holder på med så er magen der, dette er en så deilig følelse, litt uvant da jeg ikke bestandig tenker over at den tar litt plass noen ganger. Magen er større om kvelden enn om morgenen, og hvis jeg gjør mange ting eller blir litt stresset eller sliten blir den hard som en stein, dette er kynnere. Så jeg må tenke over hvordan jeg bruker energien min og være flink til å slappe av når jeg kan.

Søvn:

Jeg jobber nattskift, og det har ikke vært lett de siste ukene. Jeg var skikkelig syk forrige uke på grunn av søvnmangel. Det er vanskelig å finne en god posisjon i senga, så det tar tid å sovne og jeg våkner masse. Føler meg aldri helt uthvilt.

Vektøkning:

1,5 kg. Jeg bruker fortsatt mine vanlige klær, men jeg tror ikke det er lenge igjen til jeg må investere i noen gravidklær, de stramme jeansene begynner å bli litt ukomfortabel.

Cravings:

Det jeg vil ha denne uken er suppe, pasta og granola. Jeg vil gjerne spise salat hele tiden, problemet er at grønnsakene i norge smaker som vann, spesielt tomat. Magen blir full veldig fort, så jeg må spise mindre, men oftere.

Komplikasjoner:

Halsbrann er her for fullt, hele tiden, uansett hva jeg gjør, og spesielt på kvelden. Hvorfor har man mer halsbrann på kvelden? Tabletter er ikke nok, mandel fungerer ikke, så neste trinn er å prøve denne væsken man kan drikke. Halsbrann er irriterende og faktisk vondt noen ganger.

Bekkenet mitt er svakt og kjernemuskulaturen, noe jeg må fokusere mer på. Dette er min andre graviditet og jeg er nok svakere nettopp pågrunn av dette.

Jeg kjenner smerter i magen på siden og midt på, jeg antar at dette kommer av magemusklene som trekker seg til siden, og at livmoren vokser.

Treningen min denne uken:

Jeg hadde så mye som 4 treningsøkter denne uken, og jeg presset meg litt for å kjenne på formen. Hver dag er så ulik at det er ingen vits å planlegge noe som helst. Treningen er veldig kontrollert og jeg føler meg veldig sterk. Jeg trener ikke slik at jeg blir utmattet eller veldig svett, da det skal en til før jeg kjenner det og jeg ønsker ikke å presse meg så hardt. Treningen hjelper virkelig og jeg tror nok graviditeten hadde vært enda hardere om jeg ikke fokuserte på trening. Treningen gir meg en ny energi.

 

Hjemmeside: lisalife.me
Instagram: @lisa_andreassen

Gravid uke 22

 

Babyen er på størrelse med en papaya
27 cm lang og 450 gram

Baby:

Tenk at den er så stor som en papaya. Jeg var innom butikken i går og så en papaya, rart å tenke på at det ligger et menneske inn i magen min på den størrelsen.

Denne uken har jeg nesten ikke rukket å tenke på hvordan graviditeten har vært denne uken da jeg har vært veldig opptatt.

Babyen sparker hver dag og det er skikkelig koselig å kose på den lille magen. Jeg tar meg tid hver dag til å legge meg litt nedpå å bare kjenne på magen. Tiden går fort og jeg vet at jeg kommer til å tenke tilbake på graviditeten og savne disse øyeblikkene.

I denne uken begynner fosteret å bevege øynene sine, brusk blir omgjort til bein, og immunsystemet er under utvikling. Musklene blir også sterkere, noe jeg virkelig kjenner hver uke.

Hvordan har jeg det:

Jeg har det veldig bra og trives som gravid. Denne uken har virkelig vært travel og nå kjenner jeg det var godt å lande litt. Det startet med 5 års dag for Milan, hvor vi laget bursdagsinvitasjoner, kake, min mor kom på besøk fra nord.

Denne uken var det også tid for ordinær ultralyd. I uke 13 var jeg på Spiren for en privat ultralyd. Jeg jobber på gynekologisk avdeling og jobber veldig mye med nettopp graviditet, ble det litt viktig for meg i denne graviditeten å sjekke fosteret en gang før den ordinære ultralyden. Den ordinære ultralyden kunne igjen bekrefte at alt er som det skal være, alt er helt perfekt. Vi venter en sunn og frisk liten baby! Vi vet kjønnet, noe vi har vist siden uke 13, men vi kunne ikke være helt sikker da. Jeg gleder meg til å dele dette med dere senere.

Det er mye som skjer fremover. Neste uke skal jeg reise til Bulgaria for å møte min kjære og vi skal på en liten roadtrip tvers av Europa. Er spent på formen min og ikke minst turen.

Søvn:

Da det har vært mye som har foregått denne uken har jeg merket at kroppen har trengt mye mer søvn enn tidligere og dette er noe jeg faktisk virkelig har prioritert. Jeg har lagt meg sammen med Milan hver eneste kveld og fått sovet nesten 12 timer. Har fortsatt en del oppvåkninger, men noen ganger hjelper det å bare ligge i sengen å slappe av.

Vektøkning:

1 kg opp så langt.
Cravings:

Ingen spesielle cravings denne uken eller kanskje jeg rett og slett ikke har hatt tid til å tenke på det, har liksom bare spist det jeg kommer over og prøver å spise meg ut av huset da jeg snart skal reise.

Komplikasjoner:

Halsbrann er det jeg har kjent på mest og det svir og er skikkelig ubehagelig. Tabletter fungerer ikke noe særlig. Jeg kan drikke kaffe og spise store måltider, men det er på kvelden det er værst eller når jeg trener.

Treningen min denne uken:

Jeg har ikke hatt så mye trening denne uken, 2 dager i starten av uken, som var skikkelig gode. Sprang intervaller og hadde gode styrkeøkter. Resten av uken hadde jeg nok å ta meg av hjemme.

 

Hjemmeside: lisalife.me
Instagram: @lisa_andreassen

Gravid uke 21

Babyen er på størrelse med en banan, 24 cm lang og 360 gram.

Baby:

Babyen vokser raskt nå hver eneste dag. Jeg kan kjenne mye bevegelsene, helt siden uke 16. Jeg lurer på om babyen allerede har et slags mønster?! men jeg er ikke sikker på om det faktisk er sant, at det går ann å ha rutiner inne i magen allerede nå. Babyen beveger voldsomt på seg ved sengetid, rundt klokka 23 og når jeg er våken rundt kl 07. Ellers sparker babyen mange ganger i løpet av dagen. I går skulle jeg legge meg tidligere, men klarte ikke å sovne før midnatt da jeg våknet av full fest inne i magen.

Babyen svelger litt fostervann hver dag, og denne væsken smaker faktisk det samme som det du spiser, slik at babyen din bokstavelig talt kan smake på maten din, hvor sykt er ikke det?.

Hvordan har jeg det:

Nå begynner jeg virkelig å forstå at jeg faktisk er gravid. Haha. Jeg føler sparkene hele tiden, magen har en annen form, ikke bare oppblåst som jeg var tidligere. Når jeg legger meg på ryggen kan jeg se livmorformen helt til navlen. Ser ut som en vannballong inni meg. Til tross for en tung start der jeg var veldig kvalm og lå i sengen i flere uker, føler jeg meg nå veldig bra.

Humøret mitt:

I begynnelsen følte jeg meg som en tornado mentalt, med mange tanker og følelser. Nå er jeg mer meg selv, men jeg kan ha flere følelser enn jeg bruker, og noen dager er vanskeligere enn andre. Det er rart å tenke på hva slags ubalanse hormonene kan forårsake kroppen din.

Søvn:

Jeg tror jeg sover greit og noen ganger i løpet av natten har jeg dyp søvn. Jeg våkner oftere og må tisse ofte, ellers kjenner jeg litt smerter i leddene fra en av sidene. Så søvnkvaliteten min er veldig dårlig, for å være helt ærlig. Det er mange ting å tenke på i tillegg til at det er så mye jeg gjerne skulle fått gjort som jeg ikke har energi til eller rekker, det kan nesten være litt vanskelig å akseptere at man er gravid. Nesten hver morgen våkner jeg med en bakrus følelse, men den forsvinner etter en time eller to.

Vektøkning:

1 kg opp. Ingen vann i kroppen. Strekk følelse og voksesmerter i magen hver dag.

Cravings:

Det er ingenting spesielt jeg MÅ ha, men jeg kjenner at jeg foretrekker lett mat slik som suppe og salat. Melk og gluten produkter føler jeg er litt tungt å fordøye, da gravide fordøyer maten sinnsykt mye tregere enn vanlig, slik at jeg blir tung i kroppen av dette.

Komplikasjoner:

Halsbrann har begynt å melde sin ankomst når jeg legger meg ned, og i dag da jeg våknet på morgenen hadde jeg en del smerter i magen over flere timer, noe som kan være typisk ved halsbrann. Så nå skal jeg på apoteket å hamstre inn halsbrann tabletter.

Kjenner en del smerter i den ene hofta, da vi hadde en løpetur på 5 km i går, som jeg tror kan være årsaken. Dette tror jeg ikke er relatert til svangerskapet, men en muskel som går via setet og ned låret. Har kjent dette før, men graviditeten gjør jo ikke disse tingene bedre.

Treningen min denne uken:

De siste ukene har treningsøktene mine vært veldig gode. Jeg trener på samme måte som jeg gjorde før svangerskapet, men jeg trenger å stoppe opp noen ganger. Jeg løfter også lettere vekter. Denne uken har jeg holdt på med både intervaller og rolige langdistanse løping. Kombinerer vektløfting og styrketrening med egen kroppsvekt.

Det er vanskelig å planlegge treningsøktene, da jeg ikke vet hvordan formen er hver dag og underveis i treningen, men jeg hører på kroppen min og gjør det som føles bra og riktig. Men jeg føler meg i veldig god form og løpeformen min er nok bedre nå enn før svangerskapet. Så jeg nyter dette så lenge jeg kan.

 

Hjemmeside: lisalife.me
Instagram: @lisa_andreassen

Velkommen til LisaLife

 

Da har jeg bestemt meg for å starte å blogge på norsk jord. LisaLife har eksistert siden Januar 2019, men hatt et internasjonalt fokus hvor alt foregikk på engelsk. Livet mitt er på engelsk, da jeg bruker engelsk 24/7 (min kjærest er utenlandsk), jeg har nesten blitt engelsktalende. 

Bloggen og alle innleggene mine ble slettet, absolutt alt! Jeg har nå endelig kommet i gang med den igjen, jeg bygger nettsiden min selv, sakte men sikkert.

Lisalife.me…Ta en titt. 

Denne bloggen vil handle om meg og mitt liv. Jeg er en kreativ sjel full av entusiasme. Jeg er ekte og ærlig. I 2017 ble jeg vegetarianer så jeg har et fokus på vegetar mat og oppskrifter. Jeg er sykepleier, mor til en gutt på 5 år, venter en ny baby i februar 2020, elsker trening og reising. Min kjærest og far til mitt kommende barn bor i Bulgaria, som har store kontraster til Norge, noe som skaper både utfordringer men også mange fine og nye opplevelser. 

Håper du vil følge oss og se mer om hvordan livet vårt er, og at du finner masse inspirasjon! 

 

Hjemmeside: lisalife.me
Instagram: @lisa_andreassen

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top