HVORFOR DU IKKE BØR HANDLE PÅ BLACK FRIDAY

 

Da var det black friday igjen, en dag som for noen år siden ble en av våre største shoppingdag. Har du sett videoer fra USA? Det er helt crazy hvor gal menneskene er, står i kø, kjemper for å få sin del av salget. Jeg er sikker på mange av disse menneskene er villig til å drepe for å få med seg det beste tilbudet.

 

Ikke bare er det black friday, men i år har det også vært black week. 

 

Jeg ser på denne dagen som en av de værste dagene i året, for planeten vår. For det første, du kan aldri spare penger på noe du kjøper, salg eller ikke, da du bruker penger på dette. For det andre så kommer du garantert til å kjøpe masse unødvendig ting, som du egentlig ikke trenger. Det som oftest kjøpes på denne dagen er produkter som brukes i en kort periode og kastes for så å erstattes med nye produkter. Er du klar over hvor mye søppel du bidrar til ved å kjøpe masse unødvendig på salg? 

 

Problemet med dager som dette er miljøpåvirkningen av produksjon, transport og avfall som resultat av alle produktene som produseres til denne dagen. Elektronikk er en av verstingene. I følge FN produserer verden så mye som 50 millioner tonn elektronisk og elektrisk avfall i året, som veier mer enn alle kommersielle fly, og bare 20% av dette blir resirkulert. 

 

 

Vekker dette noen tanker i deg? Jeg synes det burde være dager slik som “kjøp ingenting”, noe som faktisk kan gjøre planeten vår til en bedre plass å leve på. Vi er jo ellers så flink i å engasjere oss i plastikk som flyter i havet, resirkulering og forsøpling. Men når det er snakk om salg i butikkene blir vi helt gale.

 

De fleste butikkene skrur opp prisene før denne dagen nemlig for at du skal tro at du kan gjøre mange smarte kupp. 

Jeg tror vi må tenke litt annerledes. Hvorfor kan vi ikke bruke bruktmarkedet bedre? Folk bør være flinke til å selge det de har, men også fortelle andre at det er greit å motta brukte gaver, som for eksempel til jul. Kanskje du har noe som kan repareres før du eventuelt kaster den og kjøper nytt?

 

Jeg var ute en tur i dag for å ordne lysestaker til søndag. Fikk helt sjokk over folkemengden som var på vei til alle butikkene. Når jeg ser denne flokken med mennesker er det som å se zombier brainwashed, som løper avgårde for å kaste pengene sine og konsumere et stort antall produkter. Plis vær bedre enn dette! 

 

GRAVID UKE 30

Babyen er på størrelsen med en hodekål

36 cm lang og 1600 gram tung

 

Baby:

 

Denne uken poppet babymagen ut, for real! Jeg har syntes magen min har vært stor lenge, men nå ser jeg virkelig forskjellen, og jeg regner med den kommer til å vokse mye for hver uke nå. Det føles som om magen er helt opp til halsen og det kan være ubehagelig å sitte.

 

Sparkene blir også kraftigere for hver uke. Nå kjenner vi veldig godt fotavtrykkene, hvor rumpa og ryggen er, og hvilken stilling han ligger i. Typisk stilling nå er føtter som sparker på siden til høyre og hodet ned mot blæra eller på siden til venstre.

 

Fosteret har nå ordentlig hår på hodet. Fettlaget like under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Noen fostre legger seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

 

Treningstights her

 

Hvordan føler jeg meg og har jeg noen svangerskapsproblemer:

 

Svimmelhet, tretthet, kvalme og halsbrann er nok det som plager meg mest nå for tiden.

 

Jeg er veldig trøtt og blir fort svimmel om jeg gjør for mange ting på en gang. Jeg må ha en powernap nesten hver dag, men hvertfall ha mulighet til å legge med ned på bare for å slappe av. Hvis jeg ikke gjør dette får jeg veldig vonde kynnere og kan få blodtrykksfall. 

 

Halsbrann har virkelig toppet seg og jeg kan ikke drikke vann uten at det brenner i halsen og brystet. Dette gjør at jeg kaster opp, veldig slitsomt. Nattesøvnen min er også ikke-eksisterende da jeg ikke kan ligge på grunn av dette.

 

Dagene går fort, jeg koser meg så sykt med den voksende magen. Nyter hver dag og hvert sekund. Samtidig hender det at jeg noen ganger glemmer at jeg er gravid, spesielt når han sover. Haha!

 

Vi var hos jordmor denne uken. Magen vokser som den skal, fine blodprøver og andre prøver, fin hjerterytme, og alt virker å være som det skal.

 

Treningstights her  //  Joggesko her

 

 

Vektoppgang:

 

Jeg har vært plaget med kvalme og kastet opp 3 dager denne uken. Kvalmen gjør at appetitten blir mindre, men samtidig har jeg følt at jeg har spist mye. Det er veldig liten plass i magen. Jeg kan bli mett av en brødskive liksom noe som er veldig uvanlig for meg. 

 

Jeg har gått ned i vekt og er tilbake til 2 kg opp. 

 

Kjønn:

 

En liten gutt <3

 

Navn:

 

Vi har ikke tenkt på navn enda og vi har ikke engang noen favoritter som vi har skrevet ned. 

 

Prioriteringer denne uken:

 

Jeg har nå fått sykemelding fra jobb. Har vært bare i 25% jobb den siste tiden. Som sykepleier kan jobben være en utfordring og spesielt når man er gravid. Hadde det ikke vært for kvalmen og trettheten hadde jeg nok vært på jobb, men jeg kjenner meg utslitt og spesielt når man ikke har mulighet til å slappe av eller spise når man vil. Plutselige brekninger og oppkast er heller ikke noe hyggelig. Etter en dag på jobb har jeg også følt meg utrolig sliten og har måtte hentet meg inn igjen, noe som fungerer dårlig når man har et barn hjemme også.

 

Prioriteringene mine denne uken har vært søvn, hvile og mat. Har lyttet til kroppen min hele tiden og ikke tenkt på noe som helst annet. 

 

Treningstights her

 

Hva klarer jeg meg ikke uten:

 

Jeg er helt avhengig av å smøre meg med olje minst en gang om dagen. Huden er veldig myk men blir også fort tørr og klør masse.

 

Når det kommer til mat kjenner jeg cravings på druer og banan. Granola er fortsatt en hit. Proteinpannekaker med blåbær.

 

Treningen min denne uken:

 

Trening har ikke vært en prioritet. Jeg har faktisk vært på treningssenteret to ganger for å holde meg i aktivitet. Hvis jeg ligger i ro i flere dager kjenner jeg smerter i bekkenet. Treningen denne uken har bestått av jogging i 10 minutter eller stepmaskin, tøying, og litt styrke med og uten vekter. Jeg bruker ikke mye ekstra vekter under treningen nå. Bekkenet begynner å bli svak så jeg kjenner jeg må være forsiktig. Uansett hvordan treningen er kjennes det godt å få rørt seg litt. Men det igjen krever at jeg må slappe av resten av dagen.

 

PRODUKTER TESTET PÅ DYR – TENKER DU EGENTLIG PÅ DYRENES BESTE?

 

Er du en av de som ikke kjøper kosmetikk eller andre produkter testet på dyr? Hvilken drivkraft har du for å ikke kjøpe disse produktene, er det fordi du ønsker dyrene et bedre liv?

 

Dette er noe jeg har lurt på mange ganger over en lang stund. Jeg ser folk overalt som engasjerer seg skikkelig i dyrevelferd og da spesielt produkter som er testet på dyr. Dette er jo et kjempebra tiltak og jeg er glad så mange er opptatt av dette. Men kjøtt, det spiser du sikkert hver dag?

 

 

Dyrene opplever traumer, stress og uro av å bli testet på. De lever i små bur og mange har sår overalt. De lider! Men hvordan tror du dyrene som skal sendes til slakteriet har det? Jeg leste nettopp en artikkel om en ku som var blitt skikkelig syk. Med infiserte sår overalt, koldbrann, øyne som stakk ut på grunn av smerte. De kunne ikke drepe kua fordi det var snakk om økonomi, så kua måtte lide en stund til. Men dette er jo noe som popper opp i media hele tiden. Du kan lese om fordeler ved å være vegetarianer her.

 

Det overproduserer dyr for at mennesker skal ha mat på bordet. Dyrene blir syke og vi blir syke av å spise kjøttet. De kan være full av antibiotika og hormoner som er skadelig, men også gi oss dårlig energi.

 

 

Jeg vet at jeg har produkter som er testet på dyr, men når disse produktene er i hus kaster jeg de ikke, og jeg kan nok bli enda mer bevisst på hva jeg kjøper. Jeg gjør ikke alt som er riktig og jeg har enda en jakke med ekte pels som var kjøpt for 10 år siden. Burde jeg kaste den i søpla liksom? Ja det er litt flaut må jeg innrømme og jeg liker det ikke. Men jeg kan ikke bare kaste den og hvertfall ikke gi den bort til noen andre. Det vil jo være det samme som å overføre dårlig karma?

 

 

Men hvorfor kan du spise og drepe dyr men ikke bruke produkter som er testet på dyr? Er dette mest en trend som du følger? Ingen av delene er greit, å drepe eller utføre vonde handlinger. Dette er veldig ulogisk for meg og vanskelig å forstå noen ganger. Hvis jeg var kjøttspiser og virkelig ville ta i et tak når det gjelder dyrenes velferd ville det å kutte ut kjøtt være nummer 1 prioritet.

 

www.lisalife.me

GRØNNSAKSUPPE MED SPINAT OG RØDBETER

 

Det er magisk hvordan man kan lage så utrolig gode retter fra ting man finner i kjøleskapet. Spesielt når jeg lager suppe så tar jeg det jeg finner.

 

Hva er helsefordelene ved å spise spinat?

 

Spinat er full av viktig næringsstoffer og antioksidanter som har fordeler slik som bedre øyehelse, reduserer oksidativt stress, forhindre kreft og reduserer blodtrykket.

 

 

Spinat inneholder karbohydrater, men karbohydrater som inneholder fiber, som er utrolig sunt. Fiber har store fordeler for fordøyelsen din og tarmfloraen.

 

Inneholder vitaminer og mineraler slik som vitamin A, C, K, B, E, karotenoider, folsyre, jern, kalsium, kalium, og magnesium. Forbindelser slik som lutein, kaempferol, nitrat, quercetin, og zeaxanthin.

 

 

Frie radikaler er biprodukter av metabolisme. De kan forårsake oksidativt stress, noe som gir raskere aldring og øker risikoen for kreft og diabetes. Spinat inneholder antioksidanter som bekjemper oksidativt stress i kroppen vår. Zeaxanthin og lutein arbeider for å forhindre makulær degenerasjon og grå stær, som er hovedårsakene til blindhet. MGDG og SQDG er to komponenter som kan bremse kreftvekst i cellene våre. Nitrater har vist seg å hjelpe moderat blodtrykk og redusere risikoen for hjertesykdom.

Ingredienser:

 • 200 gram spinat
 • 1 rødbete
 • 5 store poteter
 • 1 stor sjalottløk
 • 1 vårløk (ikke nødvendig)
 • 400 ml (1 boks) hakket tomat
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 liter grønnsaksbuljong
 • 1 ss paprikakrydder
 • 1-2 ts spisskummin
 • 2 ts honning
 • Salt og pepper
 • Kokt egg

Slik gjør du:

 1. Skjær sjalottløk og hvitløk og fres sammen med litt olje i en kasserolle til de er gyllen.
 2. Rens potet og rødbete og skjær i biter. Skjær vårløk.
 3. Tilsett spinat, rødbete, potet, vårløk sammen med sjalott- og hvitløken.
 4. Ha i hakket tomat, honning, paprikakrydder, spiskummin og bland sammen.
 5. Tilsett grønnsaksbuljong.
 6. Kok suppen i ca 10 minutter, kommer litt ann på hvor store biter grønnsakene er i. Men til de er møre.
 7. Mos grønnsakene med stavmikser til du får en tykk og jevn suppe. Om du synes suppen blir for tykk tilsetter du mer vann.
 8. Smak til med salt og pepper.

DETTE ER DEN BESTE FRISØRSALONGEN I TRONDHEIM

Mitt hår er typisk nordisk. Stritt og blondt, som har en farge som varierer veldig, kommer ann på om jeg er mye i sollys eller ikke.

 

Det å gå til frisøren er for meg noen ganger litt skummelt. Du ser for deg hvordan du ønsker at håret skal bli, har bilder på telefonen og beskriver dette til frisøren så godt du kan. Resultatet derimot varierer kraftig. Jeg har prøvd utrolig mange frisører i Trondheim. De mest populære i midtbyen og små lokale rundt omkring. For å være helt ærlig har ingen av disse gitt meg det jeg har ønsket og har mange gang gått skuffet ut av salongen.

 

 

Da jeg flyttet til en ny bydel, for ca 3 år siden?! Gikk jeg til en random frisørsalong og tenkte “ja nå får jeg bare beskrive igjen hvordan jeg vil ha det så får det bli som det blir”. Det som er dumt når man drar til frisøren og ikke er så fornøyd er jo at det koster sinnsykt mye penger. Denne frisørsalongen som jeg gikk til visste seg å bli den absolutt beste frisørsalongen jeg har vært hos, faktisk i hele mitt liv.

 

 

Frisør er som sakt dyrt og du må formidle til en person hvordan du ønsker resultatet skal bli, og det at det faktisk blir som du hadde tenkt, det er nok ikke en selvfølge. HÅR frisør på Sirkus Shopping kan jeg med hånda på hjerte si er den beste frisørsalongen jeg har vært hos, i hele mitt liv for å være ærlig. Fra dag 1 ble håret mitt akkurat slik jeg hadde tenkt, om ikke enda bedre. De som jobber der er helt supre med en fantastisk service. Lærlingene er også ordentlig flinke, så om du er til lærling eller frisør spiller ingen rolle, her får du det du ønsker og betaler for.

 

 

Jeg synes denne salongen fortjener et eget innlegg på bloggen nettopp fordi den er så fantastisk. Var nettopp hos Hår frisør for en oppfriskning og er superfornøyd. Med god kaffe og noe søtt ved siden av. Ansatte som tar deg skikkelig godt i mot, de lytter og virkelig ser deg, bruker god tid på å utføre behandlingen, de er genuint interessert i jobben deres og rett og slett gjør alt de kan for at du skal gå derifra fornøyd og med en fantastisk resultat.

 

Når jeg drar til Bulgaria hva i all verden skal jeg gjøre da??

 

Ta en tur innom facebook siden deres ved å klikke her.

Nei, dette er ikke reklame eller sponset innlegg

 

www.lisalife.me

ASIATISK NUDELSUPPE

Forkjølelse i hus og da er suppe til middag perfekt. Nudelsuppe var på ønskelisten så da fikk jeg prøvd meg på det for første gang, og det ble utrolig godt. Asiatisk nudelsuppe inneholder mye smak og grønnsaker, med litt chili så den varmer godt. Den er enkel å lage slik at du lett kan ha en superdeilig middag på bare 15 minutter.

Ingredienser:

 • Nudler
 • 2 store gulrøtter
 • 3 store champignon
 • 4 medium poteter (trengs ikke men jeg tok med disse da jeg hadde de igjen i kjøleskapet)
 • 1 chili (husk at frøene er veldig sterk, så juster hvor sterk du ønsker suppen ved å eventuelt ta bort frøene)
 • 1 stor sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1-2 vårløk
 • 1 liter grønnsaksbuljong
 • Saften av 1 lime
 • 4-5 ss Soyasaus
 • 1 ss finhakket ingefær
 • 1-2 håndful mais (trengs ikke men jeg brukte det da jeg hadde stående), kan eventuelt bruke minimais også
 • Fersk koriander
 • For ekstra mat og proteiner er suppen veldig god med kokt egg som topping sammen med litt nøtter som for eksempel peanøtter eller cashews
 • Salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek de gyllen i en kasserolle.
 2. Skjær gulrot, potet, champignon, vårløk, chili. Ha grønnsakene sammen med løken. Tilsett ingefær og mais, og bland.
 3. Tilsett grønnsaksbuljong, kok i 10 minutter.
 4. Kok nudlene, og også eventuelt egg om du ønsker egg til.
 5. Smak til med soyasaus, saften av 1 lime, salt og pepper.
 6. Ha i fersk koriander før servering og et egg delt i to som topping.

VERDENS BESTE BYGGRYNSGRØT

Milan er en skikkelig grøtelsker og det er forsåvidt jeg også, til frokost. Favoritten hans er jo såklart risengrynsgrøt, men utrolig usunt, så det er noe jeg helst ikke ønsker å servere. Havregryn har vi spist oss lei på, så i går bestemte jeg meg for å lage byggrynsgrøt, kanskje den beste grøten jeg noen gang har smakt.

 

Lag en stor porsjon så har du til middag og frokost dagen etter.

Hva er helsefordelene med å spise byggryn?

Bygg er trolig verdens eldste og et av de sunneste kornslagene vi har, som har blitt dyrket i over 10 000 år.

 

Inneholder lite gluten, rik på protein, vitaminer og spesielt vitamin B, magnesium, og jern, Det er det kornslaget som er rikeste på antioksidanter.

 

Bygg inneholder masse fiber, både løselig og uløselig. Beta-glukan er et fiberstoff som kan forebygge mange livsstilsykdommer, slik som å redusere kolesterolnivået, bedrer tarmfunksjonen, og reduserer risiko for flere kreftformer. Fiber er bra næring til tarmbakteriene og god tarmhelse holder immunforsvaret sterkt slik at ikke kroppen produserer betennelsesstoffer. Fiber gir også stabilt blodsukker og lengre metthetsfølelse.

 

Bygg er også rik på tryptofan som gjør at du føler deg gladere.

Ingredienser:

 • 2 dl byggryn (legges i vann over natten, jeg fyller en hel litersmåler opp med vann)
 • 3 dl havregryn
 • 1 klype salt
 • 1 liter melk

Slik gjør du:

 1. Legg byggryn i vann over natten.
 2. Bland byggryn, havregryn, salt, og melk. Kok under omrøring, i ca 10-15 minutter, til byggrynene er møre.

Topping:

Jeg elsker å toppe den med bær, kanel, ristede nøtter og honning som søtning.

TOMATSALSA

Verdens enkleste og beste tomatsalsa lager du selv og er perfekt til grillmat, som side dish, som dip, eller til meksikanske retter.

Ingredienser:

 • 6 modne tomater, eller en boks med hakkede tomater
 • 1 stor håndfull fersk koriander
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 1 – 1/2 gul løk
 • 1 grønn chili, ikke nødvendig
 • 1-2 lime
 • 2 ts Extra virgin olivenolje
 • Salt og pepper, honning

Slik gjør du:

 1. Hakk tomater (eller bruk en stavmikser om du ønsker en mer purè aktig konsistens), eller bruk en boks hakkede tomater, og ha den i en stor bolle.
 2. Finhakk koriander, løk, chili, hvitløk og bland sammen med tomatene.
 3. Tilsett juice fra 1 lime og ekstra virgin olivenolje, og smak den til med salt og pepper, jeg bruker litt honning slik at den blir litt rundere på smak. Tilsett mer limesaft om nødvendig.

 

www.lisalife.me

HJEMMELAGET TACOKRYDDER

Ingredienser:

 • 2 ts cayennepepper
 • 1 ss chilipulver
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ss oregano
 • 1 ss paprikapulver
 • 2 ts hvitløkspulver
 • 1 ss fennikelfrø
 • 1 ss korianderfrø
 • 2 ss havsalt

Slik gjør du:

Stek fennikel- og korianderfrøene i en panne, og knus dem til pulver. Hvis du ikke har noe å knuse dem med, er det ikke nødvendig, da tar du bare korianderpulver.
Bland alle krydderne sammen. Oppbevar den i en glassbeholder.

Det kan være lurt å doble oppskriften en god del slik at du kan lagre en større mengde når du først lager krydder.

GRAVID UKE 29

Babyen er på størrelse med en stor butternut gresskar 35cm lang og 1350 gram tung

  Baby: Da var det på tide med en oppdatering av uke 29, som er over, og jeg er allerede inn i slutten av svangerskapsuke 30.   Magen vokser raskere nå og det begynner virkelig å vises godt. Bevegelsene er også veldig annerledes etter denne uken, det begynner å bli trangt, og det er vondt. Men jeg synes det er veldig koselig å kjenne føttene bevege seg rundt, kan også se fotavtrykk når babyen presser føttene ut mot magen.   Jeg kjenner mye spark i bekkenet og på blæra slik at jeg kan føle elektrisk støt nedover lårene og noen ganger lurer jeg på om den har tenkt seg ut da det presses hardt ned mellom bena. Haha. Så det tyter ut alle veier og overalt. Merker også hikking flere ganger om dagen.   Tennene har begynt å utvikle seg enda mer i gommene. Hårene som har vært utenpå huden min begynner å gå bort. En rutine med søvn har begynt å komme på plass noe mor kan føle ved at fosteret sparker til omtrent samme tid hver dag. Hjernen regulerer pusting og kroppstemperatur, og babyen er mer sensitiv til lyd, lys, smak og lukt.  
  Hvordan føler jeg meg og har jeg noen svangerskapsproblemer: Denne uken har vært veldig avslappende, så godt det lar seg gjøre, da hverdagen er hektisk og spesielt med en aktiv 5 åring i hus.   Når jeg har mulighet til å spise og slappe av når jeg vil i løpet av døgnet merker jeg at kvalmen er bedre. Blir fortsatt svimmel av ingenting og halsbrannen er som før, men den kommer spesielt på kvelden.   Søvn er en utfordring, babyen vekker meg hele tiden. Tenker dette er en fin måte å bli vant til oppvåkninger når babyen kommer. Når jeg først sovner sover jeg skikkelig godt. Fremover nå skal jeg prioritere søvn.   Vektoppgang: 3 kg opp fortsatt.  
  Prioriteringer denne uken: Har fortsatt holdt på en del med foreldrepenger osv, da jeg synes hele opplegget er ganske komplisert. Det er som om systemet er laget komplisert slik at du ikke skal orke å holde på med søknader og diverse. Det kunne da vell vært en enklere løsning.   Ellers har prioriteringene vært å slappe av og spise, da jeg fortsatt synes det kan være tungt etter måltid å ikke kaste opp. Så jeg føler denne uken har vært ganske rolig. Vi har også hatt sykdom i hus så vi har alle bare vært hjemme.   Hva klarer jeg meg ikke uten: Kakao olje/smør! Helt naturlig og den gjør virkelig under på huden. Om du er gravid og lurer på hva du skal smøre deg med så kjøp en kakao olje. Den har en hard konsistens så du må legge den i varmbad før du bruker den.   Jeg kjenner litt cravings på granola og eple. Dette som en kombinasjon er bare helt fantastisk. Jeg har nå laget et stort lass med granola slik at jeg ikke går tom på en stund. Du finner oppskift her. Hjemmelaget granola  
  Kjønnet og navn: Endelig avslørte vi kjønnet. Du kan lese innlegget her: Endelig avslører vi kjønnet på babyen Navn har vi ikke tenkt på og jeg tror faktisk ikke vi kommer til å finne et navn før etter babyen er født. Men vi får se.  
Treningen min denne uken: Jeg har nå lagt intervaller på hylla. Fikk skikkelige kynnere da jeg prøvde meg sist. Vet ikke helt hvordan det er med joggingen, trening har ikke vært en prioritet denne uken. Men om jeg ikke trener merker jeg at bekkenet blir stiv, så jeg må nok bevege meg litt hver dag. Trening trenger ikke å være intensivt, og jeg kommer nok til å prioritere mer styrketrening enn kondisjon nå for å vedlikeholde musklene. Dette er også en stor fordel etter graviditeten.   www.lisalife.me

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top