Det er magisk hvordan man kan lage så utrolig gode retter fra ting man finner i kjøleskapet. Spesielt når jeg lager suppe så tar jeg det jeg finner.

 

Hva er helsefordelene ved å spise spinat?

 

Spinat er full av viktig næringsstoffer og antioksidanter som har fordeler slik som bedre øyehelse, reduserer oksidativt stress, forhindre kreft og reduserer blodtrykket.

 

 

Spinat inneholder karbohydrater, men karbohydrater som inneholder fiber, som er utrolig sunt. Fiber har store fordeler for fordøyelsen din og tarmfloraen.

 

Inneholder vitaminer og mineraler slik som vitamin A, C, K, B, E, karotenoider, folsyre, jern, kalsium, kalium, og magnesium. Forbindelser slik som lutein, kaempferol, nitrat, quercetin, og zeaxanthin.

 

 

Frie radikaler er biprodukter av metabolisme. De kan forårsake oksidativt stress, noe som gir raskere aldring og øker risikoen for kreft og diabetes. Spinat inneholder antioksidanter som bekjemper oksidativt stress i kroppen vår. Zeaxanthin og lutein arbeider for å forhindre makulær degenerasjon og grå stær, som er hovedårsakene til blindhet. MGDG og SQDG er to komponenter som kan bremse kreftvekst i cellene våre. Nitrater har vist seg å hjelpe moderat blodtrykk og redusere risikoen for hjertesykdom.

Ingredienser:

  • 200 gram spinat
  • 1 rødbete
  • 5 store poteter
  • 1 stor sjalottløk
  • 1 vårløk (ikke nødvendig)
  • 400 ml (1 boks) hakket tomat
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1-2 ts spisskummin
  • 2 ts honning
  • Salt og pepper
  • Kokt egg

Slik gjør du:

  1. Skjær sjalottløk og hvitløk og fres sammen med litt olje i en kasserolle til de er gyllen.
  2. Rens potet og rødbete og skjær i biter. Skjær vårløk.
  3. Tilsett spinat, rødbete, potet, vårløk sammen med sjalott- og hvitløken.
  4. Ha i hakket tomat, honning, paprikakrydder, spiskummin og bland sammen.
  5. Tilsett grønnsaksbuljong.
  6. Kok suppen i ca 10 minutter, kommer litt ann på hvor store biter grønnsakene er i. Men til de er møre.
  7. Mos grønnsakene med stavmikser til du får en tykk og jevn suppe. Om du synes suppen blir for tykk tilsetter du mer vann.
  8. Smak til med salt og pepper.