Er det bare jeg som blir glad når jeg ser overmodne bananer på kjøkkenet? De er så søte og gode, og kan brukes til så mye. Så frokosten i dag ble verdens beste bananbrød. Det tar seriøst bare 5 minutter å mikse alle ingrediensene sammen, hive over i form, og så 30 minutter i ovnen. I mellomtiden rekker du å trakte en god kopp kaffe, som er veldig viktig å starte dagen med i huset her.
Bananbrødet er helt uten sukker, melkefri og glutenfri. Passer også perfekt til baby, men husk å bruk annen søtning enn honning, kanskje dadler kan være et alternativ?
Ingredienser:
- 2 overmodne bananer
- 4 dl havregryn (havremel kan også bruker)
- 2 ts bakepulver
- 2 store egg
- 2 store ss honning
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Ha alle ingrediensene i en bolle eller blender, og kjør sammen slik at det blir en jevn røre.
- Ha bakepapir i en brødform og hell røren i.
- Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.
Bananbrød er best å servere nystekt. Jeg elsker å spise brødet med nøttesmør, for eksempel hasselnøttsmør eller peanøttsmør, eller hjemmelaget syltetøy.