Ingredienser:
- 1/2 kopp med quinoa
- 1-2 avokado
- 1 stor brokkoli (stilken på brokkolien kan også brukes)
- 3 vårløk
- 2 håndfull mandler
- 0,5 – 1 ss honning
- Mozzarella eller fetaost
- Salt
- Pepper
- 3 ss sitronsaft
- Olivenolje
- Ferske urter
Slik gjør du:
- Kok quinoa.
- Rens brokkolien og stilken og skjær i biter. Legg i kokende vann i ca 1 minutt. Ta den ut.
- Ha olje i en stekepanne. Tilsett quinoa, brokkoli og vårløk og fres sammen i noen få minutter. Legg over i en salatbolle.
- Hakk mandler, ha mandler, litt olje, honning og litt salt i en stekepanne og stek til mandlene blir karamelisert. Du kan også bruke stekovnen. Bland alle ingrediensene og ha over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen på 200 grader varmluft til fargen er gyllen og avkjøl. Mandlene får en god salt og søtlig konsistens som er perfekt som topping i denne salaten.
- Hvis mandlene klumper seg sammen i større biter kan du hakke opp disse når de er avkjølt. Tilsett i salatbollen
- Skjær avokado i biter, tilsett i salatbollen.
- Tilsett ønsket ost.
Dressing:
Bland sammen sitronsaft, olivenolje, pepper, eventuelt litt salt, og ferske urter etter eget ønske, eller du kan bruke tørket krydder, for eksempel timian, paprika, eller rosmarin.