NØTTESTEK MED BUTTERDEIG

 

Som vegetarianer er nøttestek den perfekte fest retten, og passer spesielt godt som middag til høytider, slik som jul og nyttår. Det er enkelt å lage og inneholder mange viktige næringsstoffer. Det fine med å være vegetarianer er at du slipper dårlig samvittighet for å ha spist for mye kjøtt med mye fett i disse juletider.

 

Ingredienser til fyllingen:

  • 1 stk purre, ca 250g
  • 2 stk gul løk
  • 1 ss smør
  • 100 g dadler, finhakket
  • 100 g kokte kastanjenøtter (ikke nødvendig men gir en utrolig god nøttesmak)
  • 3 kvast rosmarin
  • 3 kvast timian
  • 1 fedd hvitløk
  • 75 g brødsmuler
  • 1/2 eple i små terninger
  • 190 g blandede usaltede nøtter (mandler / cashewnøtter / hasselnøtter / brasil nøtter / valnøtter / pekannøtter), grovt hakket
  • 6 stk valgfri sopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 egg
  • Salt og pepper
  • 4-6 plater butterdeig

Slik gjør du:

  1. Finhakk rosmarin, timian og hvitløk.
  2. Skjær soppen i små terninger og legg på en ildfast form. Tilsett halvparten av rosmarin og timian, samt litt salt. Bak i ovnen i 10 minutter på ca 200-225 grader.
  3. Vask purre godt. Skjær purre på langs og deretter i 1/2 cm skiver. Smelt smør i en panne og stek over middels varme, med resten av rosmarin, timian, og litt salt og pepper. Rør ofte. I ca 10-12 minutter, til løken er myk.
  4. Legg purre over i en bolle. Ta ut soppen og tilsett soppen i bollen sammen med purre.
  5. Forvarm ovnen til 175 grader.
  6. Hakk nøttene grovt.
  7. Skjær eplet i små terninger.
  8. Bland alle ingrediensene i bollen sammen med purre og soppen, tilsett olivenolje. Bland godt. Spe på med brødsmuler til “deigen” får en fin konsistens.
  9. Legg butterdeigplatene slik at de overlapper litt, og kjevle ut til en stor firkant. Legg fyllet i midten og trykk godt sammen. Bruk egg som lim til å feste kantene når du lukket deigen.
  10. Legg nøttesteken over på stekebrettet, med skjøten ned. Stikk gjerne et par hull i deigen med en skart kniv, så unngår du at den sprekker.
  11. Pensle med melk og stek i 30-40 minutter til den er gylden.

 

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top