BAKT OSTEKAKE MED PEPPERKAKEBUNN

 

Ingredienser:

Til bunnen:

  • 300 g pepperkaker
  • 150 g smør
  • 3 ss kokosblomst sukker (brunsukker kan også brukes)

Fyll:

  • 600 g kremost naturell
  • 200 gram sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 200 g rømme
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 kurv bringebær (kan også bruke frosne bringebær)

Bærsaus:

  • 300 g bringebær
  • Honning

 

Slik gjør du:

  1. Bruk en rund kakeform 20-22 cm.
  2. Kle formen med bakepapir.
  3. Tin bærene til sausen om du bruker frosne bær. Rør bærene med honning til de er søte nok, kjør de gjerne en runde med stavmikser. Gni sausen gjennom sil om du ønsker å fjerne frøene.
  4. Varm ovnen til 180 grader.
  5. Knus kjeksen til fine smuler. Bland kjeksen, smør og sukker. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs sidene.
  6. Stek bunnen i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
  7. Rør osten glatt og kremet, bruk helst en kjøkkenmaskin. Visp inn sukkeret gradvis på lav hastighet.
  8. Tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Visp alt godt sammen.
  9. Visp inn ett og ett egg og eggeplommen. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
  10. Ha fyllet over bunnen. Ha gjerne litt bringebær saus på toppen og noen bringebær, litt her og der. Men dette er ikke nødvendig.
  11. Stek kaken ved 180 grader i cirka 50-60 minutter.
  12. Kaken skal være fast, men litt “dissete” i midten.
  13. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
  14. Server med bringebærsaus.
I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top