Ingredienser:
- Ca 300 g sopp, finhakket
- 3 ss olivenolje
- 1 gul løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, knust
- 2 ts paprika krydder
- 2 ts oregano
- 400g svarte bønner
- 50g havregryn
- 2 ss brun miso (fås kjøpt på helsekost), ikke nødvendig men gir veldig god smak og er rik på næringsstoffer
- 50g friske brødsmuler
Slik gjør du:
- Varm stekeovn til 180 grader over og undervarme eller 160 grader varmluft.
- Varm olje i en stekepanne og tilsett løken, stek i 10 minutter til den er gyllen. Tilsett hvitløk, paprika krydder og oregano, og la det steke i 1 min.
- Stek den finhakkede soppen i en panne med olje, til den er blank og myk.
- Ha bønner og havregryn i en foodprosessor eller bruk stavmikser, bland sammen til en tykk blanding.
- Ha bønneblandingen i en bolle og tilsett miso, sopp, løkblanding, og brødsmuler.
- Rull ut boller, ca 12 stk.
- Stek bollene i 5 minutter i en panne og deretter bak 12 minutter i ovnen.