Spicy Vegansk Gresskargryte Med Quinoa

 

Gresskar er veldig godt med en myk og søtlig smak, og nå er det jo gresskarsesong. Denne veganske gresskargryta er litt spicy men helt fantastisk god. Gresskar er som alle andre grønnsaker, kjempesunt, og du kan lese mer om helsefordelene ved å spise gresskar.. klikk her!

Ingredienser:

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 rød chil
  • 600 g gresskar (jeg bruker som regel flaskegresskar)
  • 0,5 ts cayenne pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 1 håndfull fersk spinat
  • 2 blader med grønnkål
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • Saften av 1 lime
  • 2 ss olje
  • Salt og pepper
  • Revet kokosnøtt
  • Quinoa
  • Ristede gresskarfrø

Slik gjør du:

  1. Skrell, rens og skjær gresskar i terninger. Ta vare på frøene som du baker i ovnen med litt olje og krydder (pass på så de ikke blir brent).
  2. Ha oljei en stor panne, og tilsett gresskarbitene. Stek dem litt.
  3. Tilsett cayennepepper, karri og gurkemeie, og bland med gresskaret.
  4. Finhakk løk, hvitløk, grønn grønnkål og chili. Som du steker blank og myk med gresskaret.
  5. Hell over kokosmelk og grønnsaksbuljong.
  6. Kok til gresskarbitene er møre.
  7. Tilsett spinat og krydre med salt og pepper. Ha over saften av 1 lime, litt av limeskallet og revet kokosnøtt.
  8. Server med quinoa, og topp med ristede gresskarkjerner.

Les mer på…WWW.LISALIFE.ME

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top