VEGANSK GRESSKARSUPPE

 

Gresskar er veldig sunt full av viktige næringsstoffer, i tillegg til at den er søt og myk når du varmebehandler den.

For å generelt gi en suppe en kremet konsistens, bruker jeg poteter i stede for meieri produkter. Dette betyr også at oppskriften blir spisevennlig for veganere også. Men du kan alltid hoppe over poteter og tilsette melk eller fløte i stedet.

Når du tilbereder gresskar, kast aldri frøene. Bak de i ovnen med olje, salt, pepper og urter. Den har en identisk smak som popkorn faktisk, hvor kult er ikke det? de popper faktisk rundt omkring inne i ovnen når du baker dem. Perfekt topping til alle slags retter.

 

Hvilke helsemessige fordeler har gresskar?

Både frøene og gresskarkjøttet er gunstig for helsen din. På grunn av et rikt innhold av fiber vil gresskar får deg til å føle deg mett lengre. Fiber er også viktig for normal fordøyelse og for å holde tarmbakteriene sunne og friske. Hvis du spiser mye fiber, må du også huske å drikke mye vann.

Gresskar er en god kilde til vitamin A, som fremmer godt syn, og reduserer sjanse for øyesykdommer senere i livet. A-vitamin er også viktig for sunne bein, hud og tenner.

Inneholder fytoøstrogener som kan forhindre hypertensjon, og senker faktisk blodtrykket på bare 12 uker. Gresskarfrø er rike på tryptofan, en aminosyre som kan gi deg søvnighet. Denne aminosyren hjelper kroppen med å lage serotonin, en velkjent nevrotransmitter som hjelper deg å slappe av, og også forbedre humøret.

ingredienser:

  • ½ gresskar
  • 5 små / mellomstore poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 5-10 dl grønnsaksuljong (jeg bruker så mye væske slik at den dekker grønnsakene og deretter sparer jeg litt til senere for å justere tykkelsen når jeg moser den)
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • Ønsker du en sterkere suppe kan du ha chili, det gir en god smak, men vær obs da chili fort gjør maten sterkere enn forventet.

Slik gjør du:

  • Skyll og hakk gresskar, poteter og løk.
  • Finhakk hvitløk og ingefær.
  • Stek grønnsakene i en kasserolle med olje.
  • Tilsett grønnsaksbuljong og kok opp til grønnsakene er myke, rundt 15 minutter (avhenger av størrelsene).
  • Mos alt med en håndmikser. Tilsett mer vann / buljong om nødvendig.
  • Server gjerne med bakte gresskarfrø og fersk persille.
I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top