FARGERIK OMELETT

 

Egg er alltid et godt alternativ for en lunsj eller frokost. Lag en stor porsjon omelett til frokost og ha restene til lunsj med en god salat!

Hva er helesfordelene ved å spise egg?

Egg er supermat, og det er bare en myte at du får høyere kolesterol av å spise mye egg. Egg øker faktisk det gode kolesterolet HDL og dermed reduserer risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.

 

Inneholder alle viktige mineraler og vitaminer som du trenger, slik som vitamin A, C, B, og D. Kalsium, magnesium, jern, protein, kalium, etc.

 

Kolin, et makronæringsstoff, bidrar til å øke stoffskiftet, transporterer vitaminer og mineraler og forbedrer leverfunksjonen. Kan også redusere risikoen for brystkreft hos kvinner.

 

Lutein og zeaxanthin er antioksidanter som bidrar til å bygge opp netthinnen og redusere risikoen for grå stær.

 

Å spise egg til frokost kan hjelpe deg med å spise mindre hele dagen da det er rik på proteiner.

 

Egg inneholder mye D-vitamin, og dette kan bidra til å beskytte kroppen mot osteoporose.

 

Egg er kjempebra å spise for gravide da to hele egg inneholder 250 milligram kolin. Legene anbefaler at gravide og ammende kvinner bruker mellom 450 til 550 milligram per dag. Kolin hjelper med hjernens utvikling og bidrar til å forhindre fosterskader.

 

Inneholder Biotin som hjelper kroppen din til å metabolisere fett og karbohydrater for energi. Samtidig forbedre håret ditt, negler og hud.

Ingredienser:

  • 1 ss olivenolje
  • 6 egg
  • Tomat i skiver
  • 1 stor champignon
  • Rødløk i skiver
  • Mozarella
  • Håndfull persille
  • Salt pepper

Slik gjør du:

  1. Tilbered tomat, sopp, løk og mozzarella.
  2. Ha 6 egg i en bolle og visp med en gaffel.
  3. Ha olivenolje i en panne. Tilsett eggene.
  4. Legg grønnsakene og osten på toppen. Tilsett salt og pepper.
  5. Stek på middels varme og dekk pannen med folie eller lokk. Steketiden avhenger av hvor mye varme du bruker. Jeg foretrekker å ha varmen litt lavere for å sikre at den ikke blir brent.
  6. Omeletten vil se luftig ut når den er ferdig. Server den med persille og ristet brød.
I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top