EPLEGLØGG MED KANEL, APPELSIN & VANILJE

 

Ingen jul uten gløgg og pepperkaker, og verdens beste gløgg lager du selv. Det er så herlig å lage gløgg selv, med alle ingrediensene kommer du garantert i julestemning. Dette er en lys gløgg laget på eple og kan drikkes av alle. Hvis du ønsker alkohol i den kan du servere den med hvitvin.

 

Gløgg er perfekt som aperitif før maten eller som velkomstdrink i desember.

 

Ingredienser:

  • 1 liter god eplejuice eller eplemost
  • 1 appelsin, skall og saften
  • 25 stk pepperkorn
  • 20 stk hel nellik
  • 2 stk hel kanelstenger
  • 1 vaniljestang
  • 3 stk hel anis
  • 5 cm ingefær
  • Hvis det er behov for søtning, kommer ann på hvilken eplejuice eller eplemos du bruker, så ha i litt honning

 

Slik gjør du:

  1. Varm eplejuice til kokepunktet.
  2. Skjær av appelsinskall, ha i skallet og saften av 1 appelsin.
  3. Rens og skjær ingefær, skjær i strimler eller grove biter, ha i eplejuicen.
  4. Del vaniljestangen i to, ta ut vaniljefrøene, og ha både frøene og stangen i eplejuice.
  5. Ha resten av alle ingrediensene.
  6. La det stå i 15 minutter og sil gløggen.
  7. Varm gjerne opp til kokepunktet igjen, server med rosiner, hakkede nøtter. Eller skjær opp epleskiver. Du kan også bruke noen av ingrediensene du hadde i eplejuicen som pynt i glasset.
I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top