Ingredienser:
200g basmatiris
15 g tørket steinsopp
1 ss olje
6 champignon (eller annen valgfri sopp), i skiver
1 gul løk, i tynne skiver
2 fedd hvitløk, knust
1 ss søt røkt paprikakrydder
1 ss tomatpurè
200 ml creme fraiche
Fersk persille
Slik gjør du:
- Kok risen.
- Legg steinsoppen i en bolle og tilsett ca 150 ml kokt vann.
- Varm olje i en stekepanne og legg steinsoppen sammen med vannet og løken i pannen i ca 10 minutter til vant har fordampet og løken begynt å karamellisere seg.
- Tilsett hvitløk, den andre soppen, paprikakrydder og tomatpuré, og la koke i 10 minutter, ha på mer vann dersom det blir for tykt. Rør inn creme fraiche.
- Server med fersk persille og ris.
Ser utrolig god ut, har ikke kjøkken nå, men vil teste denne når jeg kommer tilbake til Norge😆 Hvordan tror du den blir hvis jeg dropper Steinsoppen?
Du kan helt fint droppe steinsoppen. Tørket steinsopp gir veldig god smak men ikke nødvendig. Eventuelt kan du også tilsette en annen grønnsak om du vil for mer “mat”? 🙂 Brokkoli, søtpotet, vanlig potet…Hva som måtte passe for deg 🙂