CHIA PUDDING – BRINGEBÆR & SJOKOLADE

 

Chia pudding, en stor favoritt til frokost. Super enkelt å lage, kan stå i kjøleskapet noen dager og du kan lage flere puddinger samtidig, slik at du har både frokost og lunsj for flere dager.

 

Denne oppskriften er litt søtere da den inneholder bringebær og sjokolade. Den passer veldig bra som dessert, og det beste er at den smaker helt fantastisk og er helt uten sukker. Chia inneholder mange viktige og sunne næringsstoffer, samt at den holder deg mett over lengre tid.

 

Hvilke helsefordeler har chiafrø for deg?

 

 

Visste du at en spisekje med chiafrø gir deg 6% av kalsiumbehovet for en dag? Ikke nok med det, chiafrø har mer omega-3 enn laks og mer enn 30% antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er supermat, som du bør legge til i ditt kosthold.

 

Chiafrø inneholder mye omega-3. Spiser du to skjeer med chiafrø får du i deg mer enn nok av dagsbehovet for omega-3.

 

Chiafrø er en god kilde til proteiner, og en av de beste fra planteriket.

 

Chiafrø er rik på fiber og spiser du 1 spiseskje chiafrø får du i den mer enn 5 gram. Fiber er det beste du kan spise for å gro de gode tarmbakteriene dine. Det styrker fordøyelsen din og opptak av andre viktige næringsstoffer. Fiber holder også blodsukkeret stabilt og kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

 

En spiseskje chiafrø gir deg 6% av ditt dagsbehov for kalsium.

 

Chiafrø inneholder masse antioksidanter som er viktig for å styrke immunforsvaret, samt bidra til å beskytte kroppen mot frie radikaler. Dette er viktig for å holde oss friske og mot tidlig aldring.

 

Andre helsefordeler:

  • Hjelper deg å gå ned i vekt
  • Styrker beinbygning
  • Reduserer pms plager
  • Styrker fordøyelsen
  • Reduserer infeksjoner i kroppen
  • Stabiliserer blodsukkeret
  • Forebygger diabetes
  • Forebygger hjerte- og karsykdommer
  • Gir deg finere hud

 

Ingredienser til sjokolade delen:

  • 2,5 dl valgfri melk
  • 3 dadler
  • 2 ss kakaopulver
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 35 g chiafrø
  • 1 ss cacao nibs (valgfritt, men anbefales!), eventuelt hakket mørk sjokolade (minst 70%)

Ingredienser til bringebær delen:

  • 2 dl valgfri melk
  • 1 kopp bringebær (fersk eller frosen)
  • 1 ss honning (kan også bruke lønnesirup)
  • 35 g chiafrø

Slik gjør du:

  1. Lag sjokolade puddingen ved å blande melk, dadler, kakopulver og vanilje i en blender eller med stavmikser til en jevn røre.
  2. Hell sjokoladeblandingen i en bolle og tilsett chiafrøene og sjokoladebitene, bland godt.
  3. La stå i kjøleskapet i minst 1 time.
  4. Lag bringebær puddingen ved å blande melk, bringebær og honning i en blender eller med stavmikser til en jevn røre.
  5. Hell bringebær blandingen i en bolle, tilsett chiafrøene og bland godt.
  6. La stå i kjøleskapet i minst 1 time.
  7. Sett sammen puddingen ved å legge sjokolade pudding i bunnen og bringebær pudding på toppen. Pynt med hakket sjokolade og ferske bringebær.
I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top