KNEKKEBRØD, SUNT & GODT

Ingenting slår en supergod knekkebrød oppskrift. Hjemmelaget knekkebrød er så mye sunnere enn den man kjøper i butikken. Du har full kontroll på innholdet, de er grove, og ikke minst smaker de jo så mye bedre.

Knekkebrød er typisk for frokost, lunsj eller kvelds. Men det kan brukes til så mangt. Det er perfekt som snacks med en god dipp, slik som hummus, guacamole, eller rett og slett et godt mykt smør. Du kan ha det som forrett, som en side dish, eller smuldre og ha over en suppe eller salat.

Ingredienser:

  • 3,5 dl enkorn (eller annen mel)
  • 3,5 dl havregryn
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl valnøtter
  • 1 ss havsalt
  • 1-2 ts honning
  • 7 dl vann

Slik gjør du:

  1. Hakk nøttene, og bland alt det tørre.
  2. Tilsett vann og la det svelle i 20 minutter.
  3. Smør “deigen” på et stekebrett dekket med bakepapir.
  4. Stek på varm luft på 180 grader i to etasjer i 30 minutter.
  5. Ta dem ut, og del opp med en pizzakniv i passende biter.
  6. Sett ovnen på 100 grader.
  7. Legg bitene på en rist og la de tørke inn i ovnen med døren opp i 60 minutter.
  8. Oppbevar i en tett boks.

 

Les mer på www.lisalife.me

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top