VEGANSK THAI GREEN CURRY

 

Det thailandske kjøkkenet har mange spennende retter, fulle av smak og eksotisk krydder. Green curry er en rett som ikke er så sterk, den har en mer søtlig smak av kokos. Hva jeg elsker med Thailandske retter er at de er flinke til å bruke farger, masse grønnsaker, og sunne fettsyrer.

Ingredienser

  • Jasminris
  • 2 store gulrøtter
  • 3 store champignon
  • Håndfull grønne bønner
  • 1 liten rød paprika
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 gul løk
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss kaldpresset olivenolje
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts grønn karrypasta
  • Saften av 1 lime
  • Persille, koriander

Slik gjør du det:

  1. Kok ris etter anvisning. Ca 1 kopp ris og 2 kopper vann med litt salt. Skyll risen godt før du bruker den. Kok risen i ca 12-15 minutter og rør ofte så det ikke brenner seg. Skru ned varmen litt om det koker for mye.
  2. Hakk gulrot, ingefær, sopp, paprika, og løk.
  3. Ha olje i en panne og tilsett alle hakkede grønnsaker og grønne bønner. Stek i 5 minutter.
  4. Tilsett soya saus og grønn karrypaste, stek i ytterligere 2 minutter.
  5. Tilsett kokosmelk og la det koke i 5 minutter.
  6. Ha saft fra 1 lime over retten, sammen med noe grønt, slik som persille og koriander.

 

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top