BAKT BLOMKÅL PÅ KINESISK VIS

 

Blomkål er en super grønnsak som inneholder mange viktige næringsstoffer. Den har et stort bruksområde og har nøytral smak slik at den kan brukes til hva som helst.

 

Når du baker blomkål får den en god nøtteaktig smak og blir crispy. Denne retter er veldig god, med litt “sticky” saus, passer utrolig godt som en kinesisk rett med ris og stekte grønnsaker ved siden av.

 

Helsefordeler ved å spise blomkål:

 

 

Blomkål inneholder Vitamin B, C, K, og E, og mineraler slik som kalsium, magnesium, forsfor, kalium og mangan. Den er også en stor kilde til vegetabilsk protein, fiber, og omega-3.

 

Vitamin K har en betennelsesdempende funksjon som øker blodstrømmen og unngår opphoping av fett i blodet. Mye fett i blodet kan føre til hjerteproblemer og åreforkalkning.

 

Inneholder sulforaphane som kan redusere blodtrykket ditt.

 

 

Fiber holder fordøyelsen i balanse, men fjerner også giftstoffer i kroppen. Den smører tarmslimhinnen og mater de gode bakteriene.

 

Sulforaphane og isothiocyanate i blomkål bidrar til å kjempe mot kreft, da de har kjemoforebyggende egenskaper og inneholder antiøstrogener, som er en faktor for vekst av kreftceller. Kan bidra til å forhindre kreftformer slik som lungekreft, blærekreft, tykktarmkreft, brystkreft, eggstokkreft, livmorkreft, prostatakreft.

 

Vitamin C og antioksidanter sørger for å opprettholde øyehelse, beskytter vevet i netthinnen, og kan forhindre blindhet og risikoen for å utvikle makuladegenerasjon.

 

 

Sulforaphane kan også beskytte huden mot skader forårsaket av UV-stråler, og også problemersom betennelse i huden, hudkreft, rødhet og celleskader.

 

Sulforaphane har mange egenskaper, den kan også forhindre sykdommer i nervesystemet slik som alzheimer og parkinsons.

 

Fosfor i blomkål er en stor hjelp i å reparere cellemembraner. Dette er viktig for at hjernen og nervesystemet skal fungere riktig. Samtidig er kalium og vitamin B6 i blomkål viktige. De støtter nevrotransmitteres helse og hjernens helse som en helhet. Dette er veldig viktig hvis du vil at hjernen din skal være på vakt og skal fungere riktig.

 

Vitamin C og kalium regulerer glukose i blodet og stoffskiftet ditt, slik at risikoen for diabetes blir mindre og hvis du har diabetes vil dette stabilisere blodsukkeret ditt bedre.

 

Ingredienser:

  • 1/2 blomkål kuttet i små buketter
  • 4-5 dl strøkavring
  • 2 store egg, vispet sammen

Saus:

  • 2 ss vann
  • 0,5 dl + 2 ss appelsinjuice
  • 0,5 dl kokosblomst sukker
  • 2,5 ss eddik
  • 3 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0,5 ts ingefær finhakket
  • 1 ss chilisaus
  • 1 ts ketchup
  • 2 ts maisstivelse + 2 ss vann

Slik gjør du det:

  1.  Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Visp eggene.
  3. Ha ca 1 dl strøkavring i en pose.
  4. Dekk en bakeplate med bakepapir.
  5. Dypp blomkålen i eggeblandingen og legg til siden slik at overflødig egg kan gå av. Gjør slik med alle blomkålene.
  6. Deretter legger du litt av blomkålene i posen med brødsmulene og bland og rist til blomkålene er dekket. Ha mer brødsmuler dersom det blir for lite. Gjenta med alle blomkålene. Det er viktig at du ikke har for mange på en gang da det kan være vanskelig for brødsmulene å feste seg.
  7. Legg blomkålen på bakepapir.
  8. Bak i ovnen i ca15-30 minutter, til de er gyllen og crunchy.

Slik lager du sausen:

  1. Ha 1 ss vann og 2 ts maizena i en liten bolle og legg til side.
  2. Bland alle ingrediensene bortsett fra bollen med maizena.
  3. Kok opp sausen og rør konstant. Tilsett maizena, og rør til sausen koker opp igjen og tykner.
  4. Drypp sausen over blomkålene og server.
I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

4 thoughts on “BAKT BLOMKÅL PÅ KINESISK VIS

    1. Hei Agneta! Beklager veldig sent svar. For flere enn to personer ville jeg nok ha brukt en hel blomkål. Også ville jeg ha spist blomkålen sammen med noe annet. Eventuelt wok grønnsaker med nudler eller stekt ris med grønnsaker 🙂

  1. du skriver 1ts ketchup til sausen. er det virkelig ketchup eller mener du ketjap manis aka søt soyasaus?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top