GRØNNKÅL CHIPS

Visste du at grønn grønnkål er en av de mest næringsrike matvarene du kan finne på planeten? Den mest næringssrike er svartkål.

Grønnkål er sykt godt og passer egentlig til det meste. Jeg har aldri likt chips egentlig, bare popkorn. Grønnkål er like godt som popkorn og smaker så å si det samme, forskjellen er vell at grønnkål er så utrolig mye mer næringsrikt og har en annen tekstur. Grønnkålen er mer tynn og lett. Vel, jeg er sikker på at hvis du prøver grønnkål chips, vil du bli overrasket over hvor godt det er.

En annen fantastisk ting er at grønnkål chips ikke bare er til snacking, du kan bruke den som topping til absolutt alt, salat, suppe, ris. Barna elsker det også!

Hva er helsemessige fordeler ved å spise grønn grønnkål?

Grønnkål er rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Du kan faktisk si at det er verdens sunneste mat. Ekte supermat.

Grønnkål på pizza

Hvis du spiser en kopp med grønnkål, får du mer enn 200% av din daglige verdi av vitamin A, nesten 700% av din daglige verdi av vitamin K, og 134% av ditt daglige vitamin C, og mangan, kobber og kalium. Du vil også få så mye som 120 mg Omega-3 fettsyrer.

Den inneholder antioksidanter som quercetin, lutein og zeaxanthin. Med antivirale egenskaper, behandling av forkjølelse og forhindring av optiske forhold i øyet som makuladegenerasjon og grå stær.

Grønnkål salat

Veldig rik på uoppløselig fiber som kan bidra til å senke kolesterolet som også vil ha gode fordeler for din hjertehelse, balansere blodsukkeret ditt, holde deg mett over lengre tid og holde de sunne tarmbakteriene i god form.

ingredienser:

  • Grønnkål, så mye du vil
  • 1 ss olje
  • Salt, pepper, urter (jeg brukte rosmarin i denne oppskriften, men du kan bruke hva du vil)

Slik gjør du:

  1. Skjær bort stilken på grønnkålen.
  2. Finhakk grønnkålen, eller større biter om du liker det.
  3. Sett ovnen på varm luft 200 grader
  4. Ha olje og krydder over grønnkålen og bland godt sammen.
  5. Legg grønnkålen over i etstekebrett og stek den i ovnen. Du må følge med grønnkålen nesten hele tiden, det tar ca 5-10 minutter, men etter 5 minutter kan det gå fort fra den er grønn til den blir svart. Den brennes utrolig raskt.
  6. Gjør grønnkålen mer interessant ved å tilsette trøffelolje, hvitløk, sitron, etc.

 

Les mer på www.lisalife.me

 

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top