Verdens beste middagspai lager du med søtpotetbunn. En stor favoritt her i hjemmet, både for liten og stor. Det er enkelt og du slipper styret med å lage paibunn selv, som også ikke inneholder mange næringsstoffer.
Pai kan lages enkelt med få ingredienser. Jeg kjørte på med det diggeste jeg vet, for å få en næringsrik pai med masse smak. Så du kan helt fint velge andre ingredienser som passer din smak. Men denne er helt nydelig, så anbefaler den virkelig!
Klikk her for å lese helsefordelene ved å spise søtpotet.
Ingredienser:
Paibunn:
- 1 stor søtpotet
- 1 liten ss smør eller olje
Innhold:
- 8 egg
- 3 dl melk (kan bruke hvilken som helst melk)
- 2 champignon
- 1/2 rødløk
- Rød paprika
- 5 soltørket tomat
- 1 handfull oliven
- 1 håndfull spinat
- Mozarella
- Liten håndfull kokt brokkoli
- Ristede pinjekjerner
- Cherry tomat
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Rens søtpoteten og skjær i 2-3 cm tynne skiver.
- Ha olje eller noe smørklatter i paibunnen og legg på søtpotetskivene. Slik at de ikke brenner seg fast.
- Kutt alle andre grønnsaker i passe biter, jeg liker å ha små biter da de fordeler seg fint.
- Ha over pinjekjerner og mozarella i biter
- Miks egg og melk og ha over ingrediensene (eventuelt mer melk og egg om det ikke dekker nok).
- Topp med ønsket ost og tomat.
- Stek i ca 40 minutter, til søtpoteten er mør.