Ingredienser:
- 2 ss malt linfrø
- 200 g 70% eller mer mørk sjokolade, grovt hakket
- 0,5 ts pulverkaffe
- 80 gram vegansk smør (kan bruke vanlig smør om du ikke er vegansk)
- 125 g valgfri mel
- 70 g mandelmel (enkelt å male mandler selv til mel)
- 50 g kakao pulver
- 0,5 ts bakepulver
- 250 g økologisk rørsukker
- Frø fra 1 vanilje (eller 2 ts vaniljeekstrakt)
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 150 grader varmluft, eller 170 grader under og over varme.
- Bruk en 20 cm form. Ha bakepapir i bunnen og smør formen.
- Ha linfrø sammen med 6 ss vann og sett til side i 5 minutter.
- Smelt 120g sjokolade med kaffe, smør og 60 ml vann på svak varme, avkjøl.
- Ha mel, mandelmel, kakao, bakepulver og litt salt i en bolle og rør godt til det ikke er klumper.
- Bland inn sukker og den smeltede sjokoladeblandingen og bruk en visp. Deigen skal bli glatt og jevn, slik at alt er oppløst.
- Rør inn linfrøblandingen, vanilje og resterende sjokolade. Deretter rører du inn melblandingen, litt og litt.
- Stek i 35-45 minutter, den skal være litt fuktig i midten men ikke rå. Avkjøl.