Jeg har skikkelig cravings på bakte grønnsaker for tiden. Søtpotet og rødbete er min favoritt og jeg elsker å kombinere dem sammen, passer rett og slett til alt. Bakt søtpotet og rødbete er like god kald som varm, og du kan ha det stående i kjøleskapet i noen dager. Så nå du først lager bakte rotgrønnsaker kan du like greit lage litt ekstra slik at du har rester til flere dager.
Ingredienser:
- 1 stor søtpotet
- 2 store rødbeter
- 1 ss honning
- Grønn salat
- Reddik
- Sitron
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Hummus (hjemmelaget eller øologisk på glass)
Slik gjør du:
- Sett ovnen på varmluft 225 grader.
- Skjær søtpotet og rødbeter i den størrelsen du foretrekker. Ha over i en ildfast form.
- Ha over olivenolje, salt, pepper og honning.
- Bak grønnsakene til de er møre. Jeg foretrekker at rødbeten er litt hardere enn søtpoteten. Ca 20 minutter.
- Lag salat etter eget ønske. Jeg liker at salaten er enkel når jeg kombinerer den med rotgrønnsaker.
- Ha en dæsj hummus i midten. En sitronskive for å ha over salaten før du spiser den.