Ingredienser:
- 250 g havregryn
- 36 g proteinpulver (sjokolade eller vanilje)
- 10 dadler (uten stein. Hvis de har stein i seg må du ta bort disse)
- 84 g lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt eller frø fra 1 stk vanilje
- 0,5 ts himalaya salt
- 0,5 dl melk (vanlig eller plantebasert)
- 85 g mørk sjokolade, helst 86%, hakket eller smeltet
- 230 g mørk sjokolade smeltet for å dekke barene med
Slik gjør du:
- Bruk en bakepanne, ca 20 cm og ha over bakepapir.
- Mal havregryn til havremel i en blender eller food prosessor.
- Tilsett proteinpulver, vanilje, dadler, lønnesirup, vanilje, salt, melk og 85g smeltet eller hakket 86% sjokolade. Kjør alle ingrediensene til en slags deig.
- Tilsett mer melk dersom det er behov, men den skal ikke være klissete, men gå ann å forme deigen.
- Trykk deigen i bakepannen, glatt toppen så mye som mulig. Dekk til og legg i fryseren i ca 30 minutter.
- Skjær i 10 eller 12 biter.
- Smelt 230 g mørk sjokolade og ha over.
- Oppbevar i fryser eller kjøleskap i en tett boks.