Ingredienser:
- 6 dl havregryn
- 2 dl melk (valgfritt melk)
- 2 dl siktet speltmel (eller annen mel)
- 50 g smør
- 0.5 ts salt
- 1 ss honning
- 2 ts bakepulver
Topping:
- Havsalt og timian
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha bakepapir på to bakeplater.
- Ha melk og havregryn sammen og la det svelle 15 minutter.
- Smelt smør og rør inn honningen.
- Bland alle ingrediensene sammen til en deig, bortsett fra havsalt og timian.
- Del deigen i to og kjevle hver del til 1/4 cm tykkelse.
- Stikk ut kjeksene i runde former, kan være lurt å bruke et glass.
- Prikk kjeksene med en gaffel, strø på litt havsalt og timian.
- Stekes til de er gyllen i ca 15 minutter.
- Avkjøles og oppbevares i lufttett boks.