HVORFOR DU IKKE BØR HANDLE PÅ BLACK FRIDAY

 

Da var det black friday igjen, en dag som for noen år siden ble en av våre største shoppingdag. Har du sett videoer fra USA? Det er helt crazy hvor gal menneskene er, står i kø, kjemper for å få sin del av salget. Jeg er sikker på mange av disse menneskene er villig til å drepe for å få med seg det beste tilbudet.

 

Ikke bare er det black friday, men i år har det også vært black week. 

 

Jeg ser på denne dagen som en av de værste dagene i året, for planeten vår. For det første, du kan aldri spare penger på noe du kjøper, salg eller ikke, da du bruker penger på dette. For det andre så kommer du garantert til å kjøpe masse unødvendig ting, som du egentlig ikke trenger. Det som oftest kjøpes på denne dagen er produkter som brukes i en kort periode og kastes for så å erstattes med nye produkter. Er du klar over hvor mye søppel du bidrar til ved å kjøpe masse unødvendig på salg? 

 

Problemet med dager som dette er miljøpåvirkningen av produksjon, transport og avfall som resultat av alle produktene som produseres til denne dagen. Elektronikk er en av verstingene. I følge FN produserer verden så mye som 50 millioner tonn elektronisk og elektrisk avfall i året, som veier mer enn alle kommersielle fly, og bare 20% av dette blir resirkulert. 

 

 

Vekker dette noen tanker i deg? Jeg synes det burde være dager slik som “kjøp ingenting”, noe som faktisk kan gjøre planeten vår til en bedre plass å leve på. Vi er jo ellers så flink i å engasjere oss i plastikk som flyter i havet, resirkulering og forsøpling. Men når det er snakk om salg i butikkene blir vi helt gale.

 

De fleste butikkene skrur opp prisene før denne dagen nemlig for at du skal tro at du kan gjøre mange smarte kupp. 

Jeg tror vi må tenke litt annerledes. Hvorfor kan vi ikke bruke bruktmarkedet bedre? Folk bør være flinke til å selge det de har, men også fortelle andre at det er greit å motta brukte gaver, som for eksempel til jul. Kanskje du har noe som kan repareres før du eventuelt kaster den og kjøper nytt?

 

Jeg var ute en tur i dag for å ordne lysestaker til søndag. Fikk helt sjokk over folkemengden som var på vei til alle butikkene. Når jeg ser denne flokken med mennesker er det som å se zombier brainwashed, som løper avgårde for å kaste pengene sine og konsumere et stort antall produkter. Plis vær bedre enn dette! 

 

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a February baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 63

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top