7 CHAKRAER – HVORDAN MAT PÅVIRKER DEM

 

Grunnlaget for absolutt alt på planeten vår er energi, alt rundt oss består av energi. Vi mennesker trenger også påfyll av energi og det gjør vi ved å spise mat. Maten vi spiser kommer i ulike farger med spesifikke vibrasjoner, som hver av dem representerer og påvirker de 7 chakraene våre.

Vi har 7 chakraer i kroppen vår. Chakra, er et sanskrit ord som betyr ”livshjul”. Dette er eldgammel viten, som kommer fra India og er ca. 5000 år gammel. Ifølge denne lærdommen har kroppen hundretalls små og store energisentre. De sju største refereres til som chakraer. Chakraer som er åpne og balanserte forsterker energifeltet vårt, gir oss mer energi og holder oss sunne og friske, både mentalt og fysisk.

Hvert chakra representerer sin del av kroppen og sinnet vårt. Hvis noen av chakraene er i ubalanse, kan både ditt fysiske og mentale helse påvirkes negativt. En av måtene du kan åpne og balansere chakraene på, er gjennom ernæring. Du må spise variert og alle fargene i regnbuen, i tillegg bør maten være fersk, altså plantebasert mat og ikke mat som kommer fra produksjon.

Så hvert chakra har altså sin egen farge som da representerer og gjenspeiler fargen på maten du må spise for

Hvert chakra representerer sin farge, som igjen gjenspeiler fargen på maten du trenger å spise for å gi energi til dette feltet.

Rotchakraet

Din rotchakra ligger i enden av ryggsøylen din, har fargen rød og maten den gjenspeiler er rød fargede mat.

Root chakraet styrer nyrene og ryggmargen og står for den fysiske virkeligheten, grunnleggende behov, genetisk arv, og seksuell energi.

Chakra i balanse: Sikkerhet og lykke i livet, større mulighet for bedre økonomi. Gir bedre forplantningsevne. Gir deg energi og større healingkraft. Du føler deg glad og plantet på jorda.

Chakra i ubalanse: Større grådighet, egoisme, tar mer enn å gi, psykisk vold. Tretthet og emosjonell ubalanse. Problemer med korsrygg, eliminasjon og føtter.

Sacral chakra

Din Sacral chakra ligger i eggstokkene hos kvinner og i testiklene hos menn. Fargen er oransje og maten den gjenspeiler er oransje fargede mat.

Sacral chakra styrer din kreativitet, samt dine holdninger til andre mennesker, seksualitet og forplantning. Balanserer og styrer noen av hormonene dine.

Chakra i balanse: Gir deg større kreativitet, mer velvære og glede i hverdagen. Bedre seksualitet og lyst. Stillhet og ro, nytelse, fysisk og psykisk balanse.

Chakra i ubalanse: Mindre kreativ, lat, sliten, dårlig humør. Lite seksuell lyst, kan gi reproduksjonsproblemer og problemer med korsryggen. Emosjonell ustabilitet.

Solar Plexus

Din solar plexus chakra ligger i området rundt magen over navlen opp til brystbenet. Fargen er gul og maten den gjenspeiler er gul fargede mat.

Solar plexus chakraet styrer lever, milt, mage, galleblære og visse deler av nervesystemet. Den er knyttet til vår venstre hjernehalvdel og evnen til analytisk logisk tenkning. Den kan gjøre deg mer selvsikker og større selvtillit, og gi økt personlig kraft.

Chakra i balanse: Du er mer lykkelig og glad. Tar til deg kunnskap og gjør deg mer oppmerksom og interessert. Mot til å ta utfordringer og andre hindringer i livet. Stoler mer på deg selv. Sunnere fordøyelseskanal og balansert kortisol- og insulinnivå.

Chakra i ubalanse: Det kan være vanskelig å ta beslutninger, og mangel på egenverd og selvtillit. Du føler mer frykt, engstelse og stress. Kan gi problemer med sinnet. Problemer med binyrene og fordøyelseskanalen.

Hjertechakra

Ligger rett over hjertet. Fargen er grønn og maten den gjenspeiler er grønn fargede mat.

Hjertechakraet styrer hjertet, blodet, blodomløpet og virker inn på immunsystemet og de endokrine kjertler. Den er knyttet til den høyre hjernehalvdelen og den esteriske og intuitive bevissthet, og følelsene våre.

Chakra i balanse: Føler glede og større kjærlighet. Du aksepterer deg selv og kommuniserer med andre mer gjennom ditt hjerte. Tilgi, mer åpen og rolig, takknemlighet og medfølelse.

Chakra i ubalanse: Du er mer innesluttet og lukket. Føler deg ensom, ulykkelig og trist. Oppleve deg selv som mer sjalu. Sorg. Har vanskelig for å sette grenser for deg selv og i forholdet ditt. Kan gi problemer med hjertet, luftveisproblemer og sirkulasjonsproblemer.

Halschakra

Ligger i halsen. Fargen er blå og maten den gjenspeiler er blå fargede mat.

Halschakraet styrer lungene, stemmebånd, bronkier og stoffskiftet. Senter for kommunikasjon og vurdering.

Chakra i balanse: Kommunikasjonsferdighetene dine er bedre og du er mer trygg på å uttrykke deg både verbalt og følelsesmessig. Økt kreativitet. Du er mer ærlig, har større forståelse og lytter bedre. Idealisme.

Chakra ubalanse: Kan gi deg stiv nakke og sår hals. Problemer med skjoldbruskkjertelen. Du har vanskelig for å uttrykke følelsene dine. Du snakker mer enn du lytter, er mer ubesluttsom og har humørsvingninger. Streng religiøsitet, større maktbehov, og ønske om sikkerhet.

Pinealchakra/Det tredje øye

Ligger i midten av pannen. Fargen er indigo og maten den gjenspeiler er indigo fargede mat.

Pinealchakraet styrer nedre del av hjernen, nervesystemet, ørene, og det venstre (personlighetens) øye. Gjennom dette senteret kan vi betrakte vår åndelige natur. Den representerer universiell intelligens. Vårt egentlige jeg, og vår intuisjon.

Chakra i balanse: Intuisjonen din blir kraftigere. Du har lettere for å forstå og se ting i livet enn det du bare kan se med øynene. Frihet og klarhet. Du har lettere for å ta de rette beslutningene.

Chakra i ubalanse: Du kan føle deg trett og deprimert. Dårlig intuisjon og vanskelig å ta beslutninger. Mangel på konsentrasjon. Spenningshodepine, problemer med å sove og mareritt.

Kronechakra

Ligger i midten av kronen på hodet. Fargen er fiolett og maten den gjenspeiler er fiolett fargede mat.

Kronechakraet styrer hjernens øvre del og høyre øye. Gjennom dette chakra hevdes det at man får bedre tilhørighet med det åndelige og en selv.

Chakra i balanse: Din indre veiledning og opplysning er tydligere. Du har større tilknytning til deg selv og det åndelige. Lettere å leve i øyeblikket. du manifesterer de tingene du trenger i livet mye lettere. Mindre selvopptatt og mer medfølelse.

Chakra i ubalanse: Har mye frykt og tro som ikke stemmer overens med deg selv. Ensomhet, mangel på selvinnsikt. Mangel på inspirasjon og åndelig tilknytning. På kroppen kan du føle migrene, nummenhet i nerver og stive ledd. Mer følsom for lyd.

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a February baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 63

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top