GRAVID UKE 33

 

 

Babyen er på størrelse med en selleri

39 cm lang og 2100 gram tung

Baby:

I går satt jeg i sofaen og tenkte over utviklingen til babyen, hvor fort den faktisk vokser, for du kan nemlig på slutten nå i løpet av noen få dager kjenne at plutselig har foten blitt større. Det er helt sprøtt.

 

Han begynner å bli tung og lang nå, det er jo tross alt ikke lenge igjen til fødselen. Jeg kjenner utrolig godt at både han og kroppen min gjør seg klar. Noen dager virker det som om han er på vei ut. Jeg tror han begynner å finne sin plass ned i bekkenet, da det presses mye nedover. Det kjennes nesten litt ut som hender som presser nedover mot underlivet mitt slik at jeg får en slags stråling nedover. Litt vanskelig å forklare.

 

Denne perioden fremover nå trenger babyen mye proteiner og fett slik at man bør være ekstra nøye med kostholdet, spise sunt og variert. Dette merker jeg godt vet at kroppen min forteller meg mer eller mindre hva jeg bør spise, så det går mye i grove kornprodukter, ost og egg. 

 

Var hos jordmor for to dager siden, babyen vokser fint og alt er som det skal.

 

Hvordan føler jeg meg og har jeg noen svangerskapsproblemer:

Man kan nesten bare lage en liten liste over svangerskapsproblemer eller symptomer. Med Milan kjente jeg ingenting, men i dette svangerskapet har jeg mange av de typiske plagene som er vanlig. 

 

Halsbrannen er kommet for å bli men har heldigvis ikke blitt mye værre, da jeg nå klarer å kontrollere det med halsbranntabletter.

 

Kløe på kroppen er også typisk gravidproblem som jeg ikke visste om, men det klør dagen lang. Var innom legen for å ta leverprøver, slik at vi vet 100% sikkert at det ikke er noe annet. 

 

Kramper og rastløse ben spesielt på kvelden kan gjøre at det tar lang tid før jeg sovner og det er vanskelig å finne en behagelig stilling å slappe av i på kveldene. Prøver å massere bena slik at blodsirkulasjonen blir bedre.

 

Det som er mer nytt nå er kynnere og mensmurringer. Har en tendens til å komme mest på kveldene, og de er ganske kraftige. Noen ganger tenker jeg at jeg bør pakke fødebaggen fordi jeg tror at han er på vei ut, men jeg prøver å slappe av med tanken på at det bare er kroppen min som øver og gjør seg klar, forhåpentligvis. Vi skal på roadtrip om noen dager, så hang in there little guy <3

 

Søvn:

Søvn er tidvis ikke-eksisterende på natten, mens nå har jeg hatt to dager hvor jeg har klart å sovet minst 3 timer sammenhengende. Det er slitsom å ikke få sove, men egentlig er det like greit da en nyfødt baby heller ikke sover så mye, tror jeg. Haha!

 

Vektoppgang:

Vekten går litt oppover, ettersom babyen også vokser. Jeg er opp ca 4 kg nå. Hvor all maten jeg har spist den siste uka blir av aner jeg ikke, men så lenge den ikke går nedover er jeg fornøyd.

 

Kjønn:

Gutt <3

 

Navn:

Vi har bestemt oss for å se hvem dette er før vi bestemmer oss for navn. 

 

Strekkmerker:

Ingen strekkmerker til nå og fikk ingen strekkmerker da jeg var gravid med Milan.

 

 

Prioriteringer denne uken:

Nå har jeg fått gjort det meste klart til jul.. Eller egentlig ikke. Men jeg har fått ordnet litt til Milan. Vi skal feire jul på fredag og i Finland på selveste julaften, da Milan har en annen pappa og familien hans ønsker å feire med oss også. Så i dag skal vi bake pepperkaker, jeg skal lage granola å gi som julegaver, vi må pakke alt av klær, utstyr og leker til vi reiser. Vi må også ordne andre praktiske ting som vi bør ha med på tur. Kanskje blir det en liten julevask før vi drar, ingenting er vell bedre enn å komme hjem til en rent hus?


Hva klarer jeg meg ikke uten:

Jeg har fått en rutine nå på å dusje to ganger om dagen og smøre hele kroppen, på grunn av kløe og kynnere. En varm dusj hjelper å la musklene slappe av. Kokosolje går det mye av fortiden.

 

Når det kommer til mat tenker jeg fortsatt på oliven, så det skal jeg kjøpe i dag. Ellers vil jeg ha mat som er mer søt enn salt. Så hvis jeg kunne ønsket meg noe akkurat nå hadde en proteinbar, stekt egg og oliven vært helt magisk. Litt merkerlig kombinasjon!

 

Treningen min denne uken:

Den er nesten ikke eksisterende. Jeg har vært på trening to ganger. Kynnere kommer ganske med en gang jeg starter å trene, slik at jeg kan nesten bare trene lett med egen kroppsvekt. Jeg skulle ønske jeg var mer aktiv, så fra og med i dag har jeg bestemt meg for å ta noen øvelser hjemme om jeg ikke drar på treningssenteret. Men julen i seg selv er jo nesten litt trening, man er mye i bevegelse da det er mye som skal gjøres. 

 

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top