Proteinbarer er alltid lurt å ha tilgjengelig og spesielt i en travel hverdag og disse juletider. De er supergode og inneholder sunne næringsrike ingredienser, fulle av protein og fiber. Enkel å ha med seg overalt, og er supert både før og etter trening, eller som snacks.
Ingredienser:
- 4 ss økologisk peanøttsmør
- 4 ss honning
- 1 ss flytende ekstra virgin kokosnøttolje
- 1 ts vanilje eller frø fra en vaniljestang
- 3 ss malt linfrø mel (du kan eventuelt prøve havregryn mel ved å kjøre havregryn i en blender)
- 8 ss vanilje eller sjokolade proteinpulver
- 70-100 g 85% mørk sjokolade
- Grov himalaysalt og eventuelt finhakket nøtter som topping
Slik gjør du:
- Bland peanøttsmør, honning, kokosolje og vanilje sammen i en bolle tilen jevn røre.
- Tilsett finmalt linfrømel eventuelt havregryn mel og proteinpulver. Bruk en skje og deretter hendene. Røren skal bli som en deig.
- Trykk deigen i en form (ca. 20×10 cm), med bakepapir i bunnen.
- Smelt sjokoladen i et vannbad og hell over deigen i formen slik at sjokoladen dekker helt.
- Ha på ønsket topping, litt grov himalayasalt og eventuelt finhakket nøtter.
- Ha formen i kjøleskapet i 30-60 minutter.
- Deretter skjær i 10 like store biter.
Disse kan oppbevares i kjøleskapet i to uker. Kan også fryses.