Ingredienser:

  • 250g spaghetti
  • 400g gresskar
  • 2 håndfull brokkoli
  • 1 gul løk eller sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 1 dl pastavann
  • Liten knipe kajennepepper
  • Revet sitronskall av en halv sitron
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Fersk persille

Slik gjør du:

  1. Kok spaghetti.
  2. Rens gresskar og skjær i små terninger.
  3. Skjær brokkoli i passe store biter. Legg brokkoli i vann og ta av platen når den koker.
  4. Finhakk hvitløk og løk.
  5. Ha olje i en stekepanne eller gryte og stek løk, hvitløk, gresskar, og brokkoli. i ca 2 minutter. Ha i smør og pastavann og kok til gresskaret er slik du ønsker det, myk eller med litt tyggemotstand.
  6. Tilsett spaghetti i grønnsakene når den er ferdigkokt.
  7. Ta pastaen av varmen.
  8. Tilsett sitronskall, litt sitronsaft, kajennepepper, salt, og pepper.
  9. Bland eggeplommene og matfløte og rør godt inn i pastaen.
  10. Server med fersk persille og ost som du liker.