Ingredienser:
- 2 gule eller røde paprika
- 1 squash
- 1 stor søtpotet
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 stor løk
- 2 knust hvitløksfedd
- 2 stk 400g bokser hakkede tomater
- 2 ts oregano
- 1 grønnsaksbuljong
- 200 ml kaldt vann
- 100g spinat
- 6 stk soltørket tomat
- 9 –10 lasagneplater
- salt og pepper
- Valgfri ost som topping
Ostesaus:
- 75g hvetemel
- 75g smør
- 7,5 dl melk
- 125 g ost
- 75g mozzarella
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 200 grader.
- Skjær paprika, søtpotet og squash i ca 2cm tykke biter.
- Ha grønnsakene over på et stekebrett. Ha over olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca 30 minutter. Til grønnsakene er møre.
- Skjær soltørket tomat i små biter.
- Finhakk løk og fres i en stekepanne i ca 5 minutter.
- Tilsett hvitløk og stek noen minutter til.
- Tilsett tomat, oregano og soltørket tomt. Småkok i ca 10 minutter.
- Ta grønnsakene ut av ovnen og ha sammen med tomatsausen. Rør inn spinat og kok sammen i ca 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Slik lager du ostesaus:
- Smelt smør i en kjele, middels varme. Tilsett hvetemel og rør til det tykner. Tilsett melk og kok til en jevn, glatt og litt tykk saus. Rør hele tiden.
- Tilsett ca to tredjedeler av osten og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Legg grønnsaksblanding, pastaplater og ostesaus lagvis. Slik du ønsker selv. Ha ost på toppen og litt oregano. Bak i ovnen i ca 30-40 minutter, til pastaplatene er myke. La den hvile litt før du skjærer den.