SØTPOTETSUPPE MED EPLE & INGEFÆR

 

Helsefordeler ved å spise søtpotet:

Søtpotet er svært næringssrikt og er rik på beta-karoten, vitamin A, C, B, og E. Mineraler slik som mangan, folat, kalium, kobber og jern. Er også full av fiber og pantotensyre.

 

Søtpoteten er søt, men sukkeret går i blodet jevnlig slik at blodsukkeret ditt blir mer stabilt, og dermed gir deg godt med energi. 

En mellomstor søtpotet dekker 100% av ditt daglige behov for vitamin A og 47% av ditt daglige behov for vitamin C. Dermed er bra for å styrke huden din. Vitamin C glatter ut rynker ved å stimulere produksjonen av kollagen. Betakaroten gir huden din en fin glød, og også hjelper den med å reparere skader forårsaket av UV-stråler. Forbedrer også produksjonen av nye hudceller.

 

Søtpotet inneholder dobbelt så mye kalium som en banan. Dermed kan den bidra til å senke blodtrykket og redusere risiko for slag med opptil 24%.

Magnesium og kolin er muskelavslappende og kan hjelpe deg med å sove bedre og redusere stress.

 

Høyt innhold av fiber forbedrer og opprettholder fordøyelsen din, samtidig som fiber gir næring til de gode tarmbakteriene dine. Fiber gjør at du holder deg mett lengre slik at du kan gå ned i vekt lettere  stabilisere vekta.

 

Vitamin A styrker også immunforsvaret vårt ved å styrke slimhinnene og huden, slik at det blir vanskeligere for bakterier og virus å trenge inn i kroppen vår.

Sweet potatoes (Ipomoea batatas) and sliced sweet potato on a pewter platter. Brownish surface. High point of view.

 

Ingredienser:

450 g søtpotet

2 grønne epler

1 gul løk

2 fedd hvitløk

  • 450 g færsk finhakket ingefær
  • 1 rød chili 
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liter vann
  • 1 ts gurkemeie
  • Grønnsaksbuljong til 1 liter vann
  • 400 ml kokosmelk (kan også bruke fløte)
  • 2 dl hakket fersk persille
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

 

  1. Rens og skjær søtpotet og eplene i biter.
  2. Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Husk at det er frøene som er sterk i chilien, slik at hvis du ønsker den sterk tar du med frøene og ønsker du den mild kan du unngå frøene. Smak deg frem. Fres i en kasserolle med olivenolje, til løken er gyllen.
  3. Tilsett søtpotet og eple, og stek noen minutter til. 
  4. Tilsett vann og grønnsaksbuljong. 
  5. Kok til søtpoteten er mør, ca 10 minutter.
  6. Mix suppen med en stavmikser.
  7. Tilsett kokosmelk (eller fløte).
  8. Smak til med salt, pepper, og ha persille på toppen.

 

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a February baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 132

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top