Basilikum & gresskarfrø pesto:
- ½ liten gul løk, grovhakket
- 1 hvitløksfedd, grovhakket
- 2 kopper ferske basilikumblader (ruccola fungerer også)
- 1/2 kopp grønne gresskarfrø, ristet (du kan fint riste dem selv i ovnen)
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 ts rødvinseddik
- 1 liten Klype cayenne pepper (denne kan være sterk så vær forsiktig), kan evt bruke paprikakrydder
- Salt
- Pepper
Squash pasta:
- 3 store squash
- Salt
- Cherry tomater,
- Friske basilikum
Slik gjør du:
Pesto:
- Ha løk, hvitløk, basilikum, ristede gresskarkjerner, olivenolje, rødvinseddik, og cayenne pepper i en food prosessor og bland alt sammen til en glatt røre. Smak til med salt.
Pasta:
- Lag spiraler av squash med en spiralisator, eller en julienne-skreller. Du kan også bruke et rivjern.
- Bland squash med pesto og smak til med salt og pepper.
- Ha over cherry tomat og basilikumblader.