Ingredienser:
- 150 g couscous
- Pinjekjerner
- 5 ss ekstra jomfru olivenolje
- 2-4 ss sitronsaft, etter smak
- 1 stor sjalottløk finhakket
- 2 fedd hvitløk, presset eller hakket
- 1/2 ts havsalt
- 1/2 ts havsalt
- 1 boks kikerter, skylles godt
- Cherry tomat, delt i to
- Fetaost eller mozzarella
- Kalamata oliven
- 2 squash, grønn eller gul eller begge. I fine tynne skiver. Fint å bruke et rivjern
- Håndfull fersk basilikum eller persille
Slik gjør du:
- Kok couscousen etter oppskrift.
- Rist pinjekjerner: I en stor stekepanne på middels lav varme, til de er gyllen.
- Visp sammen olivenolje, sitronsaft, sjalottløk, hvitløk, salt og svart pepper i en stor salatskål.
- Legg couscousen i bollen og topp couscousen med ristede pinjekjerner, kikerter, tomater, feta, oliven, zucchini og squash og basilikum. Rør alt godt sammen.
Smak til med salt og pepper, eventuelt mer sitronsaft.