ULEMPER VED Å VÆRE VEGETARIANER

 

Det er mange fordeler med å være vegetarianer, men det er også noen ulemper.

 

Ulempene med et vegetarisk kosthold er enkle å overvinne og bør ikke stå i veien for å endre livsstilen for å bli vegetarianer.

 

Noen nye vegetarianere er redde fordi de ikke vet hvor de skal begynne eller hva slags alternativer de har. De fleste lurer på hvordan man får i seg nok protein og andre vitaminer slik som B12.

 

Når du velger å bli vegetarianer, begynner de fleste å kutte kjøtt fra kostholdet. Mange er usikre på matlaging og finner ikke noe å lage. Men tenk på det, mulighetene for vegetarianere er uendelige og inkluderer alt som vokser i naturen.

 

 

For mange mennesker betyr det å bli vegetarianer et stort steg og en utfordring, da du må ut av komfortsonen sin, men prøv å se det som en ny spennende utfordring, med mange nye opplevelser, og viktigst av alt, å bli en sunnere versjon. Det beste du kan gjøre i livet og for helsa di er å bli sunnere, få mer kunnskap, være mer kreativ og tilsette mer frukt, grønnsaker, fullkorn, nøtter, etc. i hverdagen.

 

Å være vegetarianer betyr ikke alltid at du automatisk spiser sunnere. Ikke bli en junk food-vegetarianer. Kjøttfri mat betyr ikke alltid at den er sunn.

 

Mange prosesserte matvarer er kjøttfrie, som søtsaker, hvitt mel, raffinert sukker, hvit ris, pasta. Jeg tror du kan finne mye mat som er uten kjøtt, men usunn. Hvis du som vegetarianer ikke spiser variert og balansert, kan du oppleve flere ulemper og det kan gjøre deg syk.

 

Å være vegansk kan være mer utfordrende når det gjelder næringsstoffer, som kalsium, jern, vitamin B12, omega 3 og fettsyrer. Det er en stor fordel for deg og helsen din hvis du planlegger og vet hvilke ingredienser og typer plantebasert mat du bør velge, da du trenger du en rekke næringsstoffer fra hver matvaregruppe for å tilfredsstille ernæringsbehovene dine.

 

Essensiell ernæring som ikke-vegetarianere er mest opptatt av:

 

Vitamin B12:

Du finner vitamin B12 i animalske produkter, for eksempel melk, ost, nøtter, etc. Kornprodukter kommer ofte med vitamin B12.

 

Tang- og algeprodukter kan inneholde vitamin B12.

 

B12 er viktig for dannelse av DNA, syntese av lipider, viktig for myalgi-metabolismen i nerveceller, det er også nødvendig for å produsere flere røde blodlegemer.

 

Mangler kan føre til tretthet, megaloblastisk anemi, tidlig demens, økt risiko for hjertesykdom, nervedysfunksjon, glemsomhet, manglende koordinasjon og psykiatriske lidelser.

 

Det tar mange år med vitamin B12-mangel før sykdom utvikler seg. Kroppen bruker laget sitt i løpet av noen år, slik at det kan ta tid før symptomer.

 

For å få vitamin B12 kan du sjekke vegansk eller vegetarisk mat om de inneholder vitaminene, eller du kan ta tilskudd. Tilskudd er vist seg å være en pålitelig kilde.

 

Du kan lese mer om vitamin B12 her.

 

Protein:

 

Mange mennesker som spiser animalske produkter, spør hvor vegetarianerne får proteinkilden fra.

 

Protein er byggesteinene i kroppen din. Det er nødvendig å danne skjelett, organer, bindevev, muskler, hud og hår. Proteiner består av aminosyrer, som binder sammen i annen rekkefølge.

 

Denne ordren bestemmer egenskapene til proteinet, og de utfører spesialiserte oppgaver i kroppen din, for eksempel i kroppen vår, vi har noen proteiner med spesielle oppgaver, for eksempel antistoffer. Disse proteinene, antistoffene, beskytter oss mennesker mot sykdommer ved å ødelegge virus og bakterier.

 

Hvis du spiser variert, vil du ha nok protein. Mat som inneholder mye protein er bønner, linser, kikerter, tofu, forskjellige typer frø, nøtter og kornprodukter. Grønnsaker som er rike på protein er brokkoli og de fleste kål varianter, spinat, egg, og hvis du spiser melkeprodukter, er det flere typer ost som er rik på protein. I samme plantemat vil du også finne kalsium, jern, vitamin B2 og sink.

 

Omega-3 og vitamin D:

Omega 3 har en positiv effekt på helsen din og er avgjørende for å opprettholde normal funksjon av kroppen din, synet hjerte, blodtrykk og triglyseridnivå.

 

Plante-mat som inneholder omega-3 er frø og nøtter som chia, valnøtt, linfrø, gresskarfrø og hampefrø.

 

D-vitamin er viktig for kroppen å absorbere kalsium. Kalsium er viktig for optimal benhelse.

 

D-vitamin finnes i meieriprodukter, og de fleste veganske melkeprodukter blir tilsatt vitamin D. Men for ikke-vegetarianere er meieriprodukter ofte ikke nok og bør derfor ta tilskudd. D-vitamin får deg også gjennom sollys.

 

I am a Norwegian girl, vegetarian, nurse, and a mom. Pregnant with a January baby <3 I'm creative and have a passion for food, lifestyle, sport, and traveling. I hope you find some inspiration, enjoy!
Posts created 151

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top