Ingredienser:
- 2 ss olivenolje
- 1 stor gul løk i tynne skiver
- 1 kopp gulrot, hakket eller i tynne skiver
- 1 kopp hakket squash
- 3 hvitløksfedd, grovhakket
- 1 ss ingefær, finhakket
- 1 ss spisskummen
- 1 ss korianderkrydder
- 1 ts chilipulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 1 ts gurkemeie
- 1 laurbærblad
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 5 dl basmati ris, husk å skylle den
- 1 ts salt
- 1 boks kikerter, husk å skylle den
- 1 dl rosiner
- Fersk koriander
- Cashew nøtter
Slik gjør du:
- Varm olje til middels varme i en kasserolle.
- Tilsett løk og stek til den er gyllen.
- Tilsett gulrot, squash, hvitløk og ingefær og la det stekes i 4-5 minutter.
- Tilsett krydder og laurbærblad, rør i 1 minutt.
- Tilsett basmati ris, grønnsaksbuljong, kikerter og rosiner.
- La det småkoke med lokk på lav varme i 20-30 minutter til risen er ferdig.
- Topp med fersk koriander og cashew nøtter.